14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiRusinica, rusinica...

Rusinica, rusinica…

„Dupa meciul din Regie, sint bulversat, imi este rusine sa ies pe strada. Universitatea parea o echipa adunata de pe strada!“, cam asa mi-a spus ieri un om din anturajul echipei. Si are dreptate, oltenii pur si simplu impresionind doar la capitolul neputinta.

Ce se intimpla cu Universitatea, de ce oltenii n-au reusit nici o victorie, desi au jucat cu echipe modeste, iar evolutia lor in aceste prime trei etape a fost, pe alocuri, chiar penibila? Presupus moment psihologic important pentru moral, viitor si prime, meciul de miercuri din Regie a dezamagit suporterii din toate punctele de vedere: iarasi cadere fizica, lenti la constructie si la revenirea in jumatatea proprie, o teama nejustificata de a gresi. Cu alte cuvinte, o neputinta totala, o oboseala fizica si chiar psihica.

Jucatorii, din cite se aude pe la colturile stadionului, ar fi motivat aceasta neputinta, printre altele, prin aceea ca nu pot fizic. Totusi, de ce, de exemplu, un Moti, un Buhus, un Papura (care implineste luna viitoare 31 de ani) au putut fizic si altii nu? Toti au facut aceeasi pregatire in aceasta vara… Se insinueaza tot mai des ca ar fi vorba si de altceva, ceea ce nu are nimic in comun cu planul strict sportiv, respectiv ca unii jucatori nu prea au avut chef sa se daruiasca. Ar putea fi adevarat? Rednic ar trebui sa lamureasca transant aceasta ipoteza in care, personal, nu cred. Este vorba, repet, de neputinta totala, pe un fond de lipsa de prospetime destul de curiosa dupa o perioada precompetitionala apreciata de toti – jucatori, antrenori – ca fiind reusita.

Ce i se poate reprosa antrenorului Rednic? Nu sint specialist, dar, asa, din tribuna, cred ca are o anumita parte de vina, incepind cu unele achizitii din Divizia B si de prin Congo, apoi cu schimbarea repetata a sistemului de joc, cit si a echipei de start… Este adevarat, omogenitatea echipei nu se poate rezolva in doua amicale si trei meciuri oficiale, dar antrenorul si presedintele pretind ca Universitatea ar fi facut cele mai spectaculoase transferuri in aceasta vara. Cuplul „Jerry-Rubi“, anuntat drept cel mai teribil, n-a marcat nici un gol in 270 de minute! Ce mai, ne-am facut de ris!

In fine… Meciurile au trecut, campionatul este lung, iar echipa are nevoie acum de incurajare. Baietilor le-au fost blocate contractele si primele (pardon, care prime?!), o masura logica pina la un punct.

Totusi, ce este de facut? Acum se mai pot face legitimari doar din strainatate. Liderul campionatului, FC National, dupa ce i-a aratat usa lui Nkoy, a adus vreo trei straini, dintre care doi tineri internationali. Contractele celor trei la un loc fac aproape cit al unui atacant de la Universitatea! Comentariile, deocamdata, sint de prisos…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS