17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSe aprind oltenii pentru Cupele Europene

Se aprind oltenii pentru Cupele Europene

Traind, deocamdata, din amintiri, oltenii spera intr-un reviriment mereu aminat in ultimii ani. Am consemnat ieri opinia pesimista a unui impatimit suporter al Stiintei despre sezonul care bate la usa: „Ne vom lupta tot cu anonimatul!“.

Ieri-dimineata, un alt suporter ne-a certat: „De ce sinteti negativisti? Priviti cu optimism viitorul, incurajati fotbalul din Craiova, fiti mai pozitivi!“. Am consemnat ad litteram opinia anonimului suporter, ii respectam si punctul lui de vedere, dar… Ca intotdeauna, exista un dar.

Universitatea n-a reusit surpriza sezonului trecut, asa cum credeam, aceea de a evolua in Cupele Europene, iar din 2005 s-ar putea sa avem alte surprize. Ma refer la faptul ca patronul Dinel Staicu pare destul de suparat pe oficialitatile locale, acuzindu-le de neimplicare financiara solida, argument care l-a facut sa declare ca ar renunta la finantare. Sa-l lasam pe patron sa-si faca jocurile…

In scurta campanie electorala el s-a luptat cu actualul primar, au fost dusmani pentru citeva saptamani, iar acum il vrea prieten pentru a obtine sprijinul consiliului local. Fiind vorba de viitorul echipei-fanion, probabil ca toate animozitatile din trecut vor fi sterse s.a.m.d. Prietenii stiu de ce!

Cu un buget modest pentru transferuri, gasim suficiente motive de ingrijorare in ceea ce priveste obiectivul sezonului, accederea in Cupele Europene. Luat de val, antrenorul Rednic a scapat un „porumbel“ la ultima conferinta de presa: „Din cei 300.000 de dolari promisi pentru transferuri, m-as multumi si cu 200.000!“. Ati inteles ce a vrut, de fapt, sa spuna „Puriul“?

Andone a declarat ca Universitatea ar fi facut cele mai tari transferuri. Poate a zis-o la misto, ca realitate nu este! Cu toate acestea, facind abstractie si de alte probleme, traim cu speranta ca ceva se va schimba in acest sezon. Acum sintem pozitivi? Ar fi o victorie daca obiectivul anuntat, participarea in Cupele Europene, s-ar indeplini. Cam tot asa se vorbea si anul trecut.

A avut Sorin Cirtu o vorba mare: „Cind este vorba de Cupele Europene, toti oltenii se aprind, dar pentru a reintra in acest circuit este nevoie sa dam cu totii, conducatori, tehnicieni, jucatori, ce avem mai bun“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS