15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Maestrul papusar

Dinel Staicu se considera un specialist in arta dezinformarii, care poate face cu usurinta ca albul sa para negru si negrul alb, dupa cum ii dicteaza interesele de moment. Capatind aceste abilitati inca de pe vremea tineretii, cind spala maidanezii si-i vindea in piata centrala din Craiova drept ciini de rasa, talente pe care si le-a cizelat mai tirziu in scoala de cadre a militiei, Dinel Staicu simte periodic nevoia sa puna in scena cite un spectacol la Universitatea Craiova, inteligent dupa parerea sa, dezagreabil dupa opinia suporterilor.

In iarna, am asistat siderati la „Rapirea din Aeroport“, cu Ionut Stancu si Ionut Rada in rolurile principale, un spectacol la care am fi ris in hohote daca nu ne-ar fi podidit plinsul, vazind cum doi tineri fotbalisti ai Universitatii au fost „teleportati“ din Otopeni direct in curtea Rapidului. Acest „SF“, interzis tinerilor sub 16 ani din cauza atitudinilor antisociale ale protagonistilor, care pot fi cu usurinta imitate de copii, a lasat un gust amar suporterilor, dar a inregistrat un mare „succes de casa“, incasarile depasind cu mult costurile de productie.

Descoperindu-si si talentul de actor, Dinel Staicu a pozat apoi in victima si, cu lacrimi de crocodil, s-a plins, oricui a vrut sa-l asculte, ca nu i-a putut retine pe cei doi fotbalisti pentru ca „nu erau in intregime ai Universitatii“. Protestele suporterilor nu i-au creat nici un fel de neplaceri, chiar daca, a doua zi dupa „razboi“, le-a aratat ziaristilor ochiul vopsit si plasturele care ii acoperea un cos de pe frunte, „urme“ ale confruntarii cu cei care nu s-au impacat prea usor cu o hotarire nedreapta.

Pe considerentul „sa le inchidem gura suporterilor“, cum plastic s-a exprimat, in urma cu vreo citeva saptamini, presedintele Badea, show-ul cu Stancu si cu Rada a avut si o continuare, „Omul care aduce golul“, cu starul Randjelovic cap de afis. Dupa ce suporterii s-au convins ca achizitionarea „atacantului care seamana cu Mutu“ a fost un mare fis, Staicu l-a concediat pe sirb, beneficiind si de „ajutorul dezinteresat“ al prietenilor din mass-media, responsabili cu efectele speciale si cu pregatirea publicului.

Cum campania electorala cere de urgenta reimprospatarea bugetului, Staicu a conceput in ultima vreme un nou scenariu, bazindu-se pe interesul aratat de mai multe cluburi europene fata de Mihaita Plesan. Clauza de reziliere de un milion de dolari pe care Plesan o avea in contractul cu Universitatea Craiova s-a evaporat in momentul in care, ametit de cei 50.000 de dolari care i-au fost fluturati pe sub nas, jucatorul a semnat un aditional la contract, care ii da dreptul patronului sa negocieze fara limita de valoare si fara impresar un eventual transfer. Simtindu-se pacalit, Plesan isi acuza seful de incorectitudine, in timp ce Staicu se da lovit si il lasa pe jucator, dar si pe ziaristi sa fiarba in suc propriu. „Mina dreapta“ a lui Staicu, Pavel Badea, a lansat, la rindul sau, o perdea de fum – „Nu pot discuta in acest moment detaliile contractuale ale jucatorului“ – si astfel toata lumea orbecaie acum in cautarea unor informatii corecte, care sa limpezeasca situatia.

Probabil ca, dupa ce publicul va adormi, iar spectacolul isi va atinge astfel scopul, Dinel Staicu il va vinde pe Plesan, iar suporterii se vor simti din nou ca niste biete papusi manevrate de mina sigura a maestrului. Asa stind lucrurile, nu ne-ar surprinde sa aflam ca Dinel si-a pus deja la indemina trusa de machiaj si plasturele…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS