5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiCu fata spre trecut

Cu fata spre trecut

Hotarit lucru, Anghel Iordanescu nu se poate desprinde sub nici o forma de trecut. Asa ca, atunci cind face selectia, Generalul da impresia ca pregateste nationala Romaniei pentru vreun turneu final de campionat mondial sau european din secolul trecut, nu pentru CM din 2006.

De pilda, acum, Iordanescu a decis sa-si recheme „mosneagul“ preferat la echipa, pe Iulian Filipescu, alias „Tindala“, si sa joace cu el pe 31 martie la Glasgow, impotriva Scotiei. Filipescu este omul care si-a facut franjuri propria aparare in partida de anul trecut cu Danemarca, atunci cind „vikingii“ ne-au administrat un sec 5-2 pe un teren cu nisip amenajat chiar de Guvernul Romaniei. In buletin, „Tindala“ nu este batrin, are vreo 30 de primaveri, dar de prin 2000 alearga ca la 40 de ani. Iar acum sintem in 2004…

Ca sa nu faca o singura prostie, „Puiu“ de la Nationala l-a uitat pe Adi Ilie, febletea ziaristilor turci, jucator care la ultimul meci din campionat si-a luat echipa in spinare, pe Besiktas, si a trecut-o invingatoare linia de sosire. In schimb, tot din Turcia, nu i-a uitat pe Ovidiu Petre si Bratu, tintele preferate ale injuraturilor si flegmelor celor de la Galatasaray, nimeni de pe malurile Bosforului neintelegind ce cauta asemenea jucatori pe „Ali Sami Yen“.

Dar e greu pentru un om normal sa gindeasca la fel ca un general. Si, tocmai de aceea, de la inaltimea gradelor sale, Iordanescu ne va trata din nou cu sictir daca il vom intreba ce treaba are Filipescu cu fotbalul si daca nu cumva i s-a pus pata pe Adi Ilie de cind „Cobra“ s-a certat cu Giovani Becali intr-un avion care ii ducea in Spania…

Totusi, in brambureala de acum, cind fotbalul romanesc este luat la misto de doi veri megalomani, cind premierul il protejeaza pe selectioner si presedintele tarii pe Cornel Dinu, te intrebi daca nu cumva iesi mai cistigat incercind sa mergi cu spatele, ca Iordanescu. Ca nu se stie ce te asteapta in 2006, dar daca te trezesti iar prin ’94, secolul trecut, ajungi in mod sigur in sferturile de finala ale Campionatului Mondial din Statele Unite. Cu Hagi, Gica Popescu, Raducioiu si Ilie Dumitrescu in teren! Chiar si Filipescu, 20 de ani de aceasta data, deci tinara speranta, ar putea figura in lotul largit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS