12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiVictime colaterale

Victime colaterale

Nu este corect ca Staicu sa isi pregateasca o eventuala retragere din fotbal cocosindu-i in prealabil pe Rada si Stancu. Scandalul cu posibila trecere a celor doi jucatori la Rapid este manipulat astfel incit vinovati sa para Rada, Stancu si impresarul Gica Popescu.

Suporterii trebuie sa inteleaga insa ca, desi jucatorii sint detinuti, in coproprietate, de club si de Gica Popescu, ei au contract cu Universitatea, ca doar „Baciul“ nu este echipa de fotbal. Prin urmare, indiferent de ce vrea Gica Popescu, Stancu si Rada nu se pot transfera decit cu acordul unui singur om, si acela este Dinel Staicu, patronul Universitatii Craiova!

Ca sa scape basma curata, Staicu balmajea acum ceva despre o asa-zisa dezlegare pe care Netoiu ar detine-o pentru Rada, desi, cu ceva timp in urma, ne-a asigurat ca si-a reglat definitiv conturile cu „Comandantul“.

Apoi, aceeasi conducere a Universitatii ascunde ca, la ultima negociere dintre Dinel si Gica Popescu pe tema contractelor celor doi jucatori, a fost la un pas sa le acorde transferul la Rapid, intentia blocindu-se doar pentru ca oferta giulestenilor era putin mai mica fata de pretentiile lui Staicu.

In cazul lui Stancu, ajuns dintr-o data obiect de tezaur, Dinel ar trebui sa spuna ca, in timp ce Gica Popescu ii asigura jucatorului cam 5.000 de dolari din propriul buzunar, el, patronul, ii oferea doar citeva sute de dolari pe luna si ca l-a acceptat cu greu in lotul Universitatii, considerind ca Ionut era de fapt o simpla toana a fostului antrenor, Sorin Cirtu.

In ceea ce-l priveste pe impresar, si noi avem impresia ca Gica Popescu nu da doi bani pe Universitatea lui Staicu, dar sintem convinsi ca ar discuta altfel cu oltenii daca nu s-ar ciocni doar cu oameni care, din zece aparitii la televizor, in noua vorbesc de… Ceausescu. Avem si argumente: pai, cind l-a convins pe Rada sa ramina in Banie si sa nu plece cu Netoiu, Popescu a facut-o la rugamintea expresa a lui Emil Sandoi, iar pe Stancu l-a oferit gratis Universitatii, desi ar fi vrut ca Staicu sa-i dea copilului macar un apartament cu doua camere, doar pentru ca nu l-a putut refuza pe Sorin Cirtu.

Alegind insa sa scape de oamenii care pentru Gica Popescu si altii ca el insemnau Universitatea cea adevarata, Staicu s-a trezit acum vorbind doar cu… Ceausescu. Asa ca, daca se intimpla ca Rada si Stancu sa plece, ar fi de acuzat si Gica Popescu ca nu mai accepta sa le dea sa manince din propriul buzunar, dar marele vinovat ar fi, fara discutie, Dinel Staicu. Pentru ca, o mai spunem o data, el este singurul care poate semna dezlegarile!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS