5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Grabitul

Ovidiu Stinga face comparatii riscante. De cind i s-a pus pata pe Cirtu, Ovidiu a generalizat si a decretat ca antrenorii romani sint printre cei mai slabi din Europa.

Noi nu vom risca spunindu-i spre exemplu lui Stinga ca greseste. Asta pentru ca, fara discutie, el cunoaste mult mai bine fotbalul din interior. A jucat in Romania, dar si in Olanda si Spania. Deci, poate compara mai usor stilurile.

La rindul lor, specialistii din tara nu ii vor da dreptate lui Ovidiu Stinga. Argumentele lor ar fi Lucescu, Iordanescu, Piturca, Andone sau, chiar daca lui Ovidiu nu-i convine, Cirtu. Pe de alta parte, ca sa vedeti ca Stinga nu este, pina la un punct, o exceptie, Alexanco si Zenga, cit timp au antrenat in Romania, au avut parte de laude din partea jucatorilor cu care au fost in contact direct.

Totusi, poate ar fi fost corect ca Ovidiu sa spuna ca si in Romania sint antrenori buni, nu doar sa-i laude pe straini. Pentru ca, alaltaieri, „decarul“ oltean a decretat grabit ca „Napoli este superior tuturor antrenorilor din Romania!“

Pina sa dea acest verdict, Ovidiu Stinga ar fi trebuit sa astepte macar primele doua-trei meciuri oficiale ale Universitatii. Acum este cam greu sa vina cu argumente solide in sprijinul afirmatiei pe care a facut-o miercuri, mai ales ca echipa nu a prea stralucit in partidele amicale.

Cu mai bine de zece ani in urma, in mod sigur ca Stinga nu ar fi vorbit rau despre antrenorii romani. Atunci, Cirtu se incapatina sa-l faca mare jucator (si a reusit!), iar Iordanescu planuia sa-l transforme pe Ovidiu in viitorul conducator al echipei nationale. Ajuns insa la 32 de ani, jucatorul craiovean poate risca sa spuna orice, oricum nu va mai depinde de stiinta sau nestiinta unor antrenori autohtoni.

Totusi, noi speram ca verdictul lui Stinga in privinta lui Napoli sa se adevereasca si sa ne bucuram in retur de niste rezultate exceptionale. Altfel, vom crede ca Ovidiu, ajuns spre finalul carierei, a inceput sa judece antrenorii doar dupa modul cum il inteleg pe el, un veteran care, logic, nu mai are disponibilitatea fizica de la 20 de ani.

Apoi, daca ar fi sa judecam aspru, la fel ca si Ovidiu, ar trebui sa tragem concluzia ca Stinga nu se va face niciodata antrenor doar pentru motivul ca, fiind roman, va deveni automat un tehnician slab. O presupunere care nu ni se pare tocmai corecta, din moment ce fostul sau coleg, Pavel Badea, s-a incumetat in toamna sa antreneze si nu a facut-o deloc rau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS