14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiStadionul, Finlanda si milionul de dolari

Stadionul, Finlanda si milionul de dolari

Intr-un fel, este bine ca se forteaza prin toate mijloacele inceperea lucrarilor de modernizare la arena „Ion Oblemenco“. Interpretind corect problema, Universitatea are mare nevoie de un gazon perfect, mai ales ca in toamna, s-a vazut, ne-am facut de ris cu suprafata de joc, demonstrindu-se ca avem poate cel mai prost teren din tara (ne concureaza din acest punct de vedere arena din Ghencea si stadionul din Galati).

Referindu-ne strict la lucrarile necesare, chestiunea se complica. In sensul ca primaria, proprietara peste „Ion Oblemenco“, a declarat marti ca, din cauza birocratiei existente in Romania, nu va putea aloca fonduri necesare pentru modernizarea stadionului decit pe la mijlocul anului. Pe de alta parte, fara sa aiba habar cit dureaza mecanismul necesar demararii unei lucrari de anvergura pe bani publici si aflind din ziare ca oltenii incep in scurt timp modernizarea arenei „Ion Oblemenco“, presedintele FRF a admis marti seara ca favorite pentru a gazdui partida Romania – Finlanda (18 august) din preliminariile CM 2006 sint Craiova si Timisoara.

Cum era de asteptat, declaratia lui Mircea Sandu a infierbintat spiritele si a fost folosita imediat pentru a-i forta pe edilii Craiovei sa „arda“ multe dintre etapele necesare alocarii fondurilor pentru modernizarea stadionului din Banie. Probabil ca momentul va fi folosit mai degraba pentru a lamuri guvernul sa distribuie in regim de urgenta citeva zeci de miliarde spre Craiova, in caz contrar riscind ca Mircea Sandu sa se reorienteze si sa-i trimita pe finlandezi la Timisoara. Acolo unde gazonul este mai bunicel decit cel de pe „Ion Oblemenco“, plus ca si aeroportul permite efectuarea unor curse de linie, o alta problema a Baniei, dupa cum ne-au lasat la un moment dat sa intelegem oficialii FRF.

Ca olteni, nu ne ramine decit sa speram ca grabitul Mircea Sandu ne va ajuta, prin declaratiile sale recente, sa avem stadionul „boboc“ pina in august. Oricum, daca se vor obtine repede banii necesari lucrarilor, vom avea parte de o alta distractie. Aceea cu licitatia, pentru ca un milion de dolari incasati in doar citeva luni reprezinta o miza frumusica pentru orice firma de constructii. Iar pentru banii astia, daca nu vom fi atenti, unii nu vor ezita sa puna chiar si nisip in loc de iarba, ca doar stiti ce am patit cu „Lia Manoliu“…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS