18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiScumpi la vinzare, ieftini la cumparare

Scumpi la vinzare, ieftini la cumparare

Aud ca Rada, jucator de echipa nationala, are din nou probleme cu contractul. Rada cistiga pe an sub 10.000 de dolari, ceea ce, sa recunoastem, este mult prea putin.

La fel de adevarat este ca si sefii Universitatii se declara dispusi sa-i mareasca jucatorului, salariul, cu conditia, corecta, de altfel, ca Rada sa-si prelungeasca si el angajamentul cu clubul.

Problema s-a ivit insa cind impresarul jucatorului, Gica Popescu, a solicitat ca in noul contract sa fie stipulata si o clauza conform careia Rada ar putea fi transferat in schimbul a 400.000 de dolari.

Suma este discutabila. La o judecata sumara, este de neacceptat ca Universitatea sa se aleaga doar cu 200.000 de dolari dupa o eventuala vinzare a internationalului Rada, jucatorul aflindu-se, dupa cum se stie, in coproprietate: club – Gica Popescu.

Pe de alta parte, Gica se gindeste probabil si la faptul ca, de cind a fost cooptat in lotul Universitatii, Rada nu a prea fost „rasfatat“ ca altii cu sume importante, el fiind intretinut o perioada lunga chiar de impresarul si (co)proprietarul sau. Iar ideea imbunatatirii substantiale a contractului lui Rada le-a venit oltenilor abia dupa ce acesta a ajuns in lotul largit al echipei nationale…

Tocmai de aceea este greu sa-l acuzi pe Gica Popescu de rea-credinta, mai ales ca un alt international (de tineret) din lotul Craiovei, Ionut Stancu, si el crescut la Viitorul „GP“ si avind acelasi statut ca si Rada, traieste binisor, dar cu „supliment“ consistent din buzunarul „Baciului“.

Oricum, in cazul lui Rada, dreptatea se afla cam la… centrul terenului. Daca Universitatea ar trebui sa fie mai intelegatoare la discutiile cu impresarul, poate ca si Gica ar putea sa mai ridice clauza, evident, nu la cifrele pe care le viseaza Staicu. Nu de alta, dar citeam zilele trecute ca patronul Universitatii a calculat ca lotul actual al echipei valoreaza peste zece milioane de dolari! Ne-am amuzat teribil pentru ca noua ne-a fost greu sa ajungem macar la jumatate din suma, plus ca despre „purcoiul“ ala de bani vorbea unul care cauta sa cumpere doar jucatori de 20-30.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS