17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPreluarea pepinierei Universitatii la consiliul judetean - demers corect

Preluarea pepinierei Universitatii la consiliul judetean – demers corect

Intr-un fel, Consiliul judetean Dolj este de acuzat ca sta „drepti“ in fata lui Dinel Staicu si vrea sa-i faca pe plac preluindu-i o „felie“, adica Centrul de copii si juniori, din afacerea „Universitatea Craiova“.

Pe de alta parte, „deposedindu-l“ pe Dinel de pepiniera clubului, Consiliul Judetean Dolj ar face un lucru extraordinar pentru copiii care viseaza sa ajunga fotbalisti, respectivul sector al Universitatii, celebru altadata, ajungind in pragul desfiintarii sub actuala administratie.

Ramine insa de vazut cum va gindi consiliul judetean protocolul de colaborare cu Universitatea lui Staicu. Pentru ca, daca va prelua Centrul, „judetul“ va fi singurul sef al micutilor fotbalisti, dar echipele de juniori si de tineret vor participa in competitii sub sigla Universitatii. Trecerea marilor talente de la Centru la echipa mare ar trebui sa insemne transferuri in toata regula (bineinteles, si cu unele facilitati) din moment ce Staicu ar lua jucatori proveniti dintr-un sector pe care il finanteaza altcineva.

O alta problema delicata va fi cea a oamenilor cu care consiliul judetean va intelege sa plece la drum. Pentru ca, deocamdata, exista zvonuri nu tocmai optimiste, in sensul ca in „combinatie“ ar urma sa fie atrasi doar protejati ai virfurilor de la consiliul judetean, agreati, eventual, si de… Dinel Staicu. Nu dam numele acestor intrusi, dar, pina acum, nu am auzit ca antrenori specializati in depistarea de juniori talentati sa fi fost consultati de sefii consiliului judetean in privinta organizarii profesioniste a Centrului de copii si juniori.

Iar daca presedintele Ion Voiculescu si subordonatii sai cred ca pepiniera Universitatii poate fi readusa la viata muncind in conditii gen „Constructorul“, atunci ar fi bine sa nu se mai complice si sa foloseasca banii pentru altceva, riscind sa lase juniorii tot pe mina lui Staicu.

Totusi, nu ar fi exclus ca intentiile celor de la consiliul judetean sa fie curate si in aceasta vara sa li se ofere micutilor olteni un centru de pregatire cu adevarat profesionist. Tocmai de aceea, asteptam cu nerabdare ca alde Tilihoi (cel care a produs ultima generatie de exceptie a Universitatii, cu Sava, Iordache, Vrajitoarea, Tibi Lung, Romica Stancu si Nicola), Calin, Petculescu, ba chiar „Tica“ Zamfir, ce daca este sef la „Gica Popescu“?, sa fie grabnic consultati si, bineinteles, ofertati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS