9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Noua generatie

Echipa nationala de fotbal a Romaniei joaca la Craiova dupa ce ani de zile a jucat la Bucuresti. Toate scandalurile legate de nationala au avut ca motiv in ultima vreme mai degraba terenul decit jocul echipei. Va aduceti aminte de meciurile namoloase ale tricolorilor si, in cele din urma, de meciul nisipos de pe fostul stadion „23 August“? Si publicul din Bucuresti, imi pare rau ca trebuie sa scriu asta, se cam saturase de meciurile nationalei. Chiar daca a venit in numar destul de mare pina la ultima partida, avea senzatia ca i se cuvine privilegiul de a vedea ani in sir generatia de aur pe viu. Uite ca lucrurile se mai schimba si mi se pare un lucru extraordinar ca echipa antrenata de Iordanescu a venit sa joace in Banie, publicul oltean meritind cu prisosinta acest lucru. Antrenamentul de joi seara al baietilor a demonstrat, daca mai era cazul, ca alegerea facuta a fost mai mult decit inspirata. Asadar, Chivu si compania nu numai ca vor avea parte de cel de-al doisprezecelea jucator, si ce jucator!

In ceea ce priveste meciul, s-au facut auzite cam prea multe voci care au spus ca va fi foarte greu, ca echipa Bosniei e cu totul alta decit cea pe care am batut-o la ea acasa, ca intre timp i-a invins pe danezi in deplasare s.a.m.d. Nu sint adeptul optimismului exagerat, dar nici nu sint de acord cu un pesimism care seamana mai mult cu o vaicareala. Fratilor, jucam, le aduc aminte celor care, de dragul discursului, au uitat, cu Bosnia-Hertegovina, nu cu Franta, nu cu Italia, nici macar cu Anglia, pe care am batut-o pe unde am prins-o. Pai, daca nu batem nici Bosnia, atunci, iertati-mi intrebarea, noi pe cine mai batem? Sigur ca n-o sa fie usor, dar de aici pina la a da vina pentru o eventuala neputinta a noastra pe adversari e cale lunga. Trebuie sa batem Bosnia, trebuie sa batem Norvegia, ca sa ne calificam si, mai ales, pentru a mai spera sa raminem, astfel, in fotbalul mare. Daca ne este frica de Bosnia, atunci inseamna ca meritam soarta Bosniei. De altfel, aroganta cu care au sosit bosniacii la Craiova, cica au venit sa obtina trei puncte, poate foarte usor sa se intoarca impotriva lor.

Generatia de aur nu mai exista. Exista Chivu, Contra, Adrian Ilie, Pancu, Mutu si ceilalti jucatori care alcatuiesc astazi echipa nationala, adica exista o noua generatie. Ea abia s-a nascut si, pentru a face primii pasi, trebuie sa invinga. Astazi, dar si miercurea viitoare. Multi dintre ei au aceasta mentalitate de invingatori de la echipele de club, altii trebuie s-o capete sau sa si-o intareasca acum. Noua generatie are nevoie de victorii pentru a merge mai departe, pentru a deveni cu adevarat o generatie, pentru a crede ca intr-o buna zi i se va spune noua generatie de aur!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS