21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiAm salvat cei sase frati!

Am salvat cei sase frati!

Tatal bataus intra in puscarie

Cei sase frati Bambalau din Filiasi – a caror poveste dureroasa ati citit-o in editia de ieri a ziarului nostru – sint salvati. In urma sesizarii facute de GdS catre Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului (DPDC) Dolj, o echipa de asistenti sociali si inspectori de specialitate s-a deplasat imediat la domiciliul copiilor. Insotita de doi subofiteri de politie, echipa a intrat in casa lui Stefan Bambalau. Acolo au fost gasiti doar trei dintre minori, ceilalti refugiindu-se impreuna cu mama lor la niste rude.

„I-am cautat peste tot, prin gara, pe strazi. In final, dupa vreo doua ore, i-am gasit. I-am luat pe toti cei sase copii, sub privirile inca tulburi de bautura ale tatalui lor. Nu s-a impotrivit, insa a tinut sa ne precizeze ca o sa si-i recupereze. Mama lor, Viorica Tatu, a ramas, dar nu acasa, ci la rude“, a declarat Claudia Medelet, inspectoare de specialitate.

Cei sase frati au fost dusi ieri-seara la Centrul pentru Interventie si Prevenire a Copilului Abuzat (CIPCA) Craiova. Aici vor ramine o luna, dupa care li se va gasi un camin pina la clarificarea situatiei in ceea ce priveste tutela.

Parchetul de pe linga Judecatoria Filiasi a primit ieri-dimineata de la CIPCA o sesizare cu privire la Stefan Bambalau. In urma acesteia, seful Politiei Filiasi, Liviu Tiulescu, impreuna cu doi subofiteri s-au deplasat la domiciliul acestuia, pentru a-l retine in vederea cercetarilor.

„Nu l-am gasit la domiciliu. Cautarile nu vor inceta insa pina nu il vom gasi. Stefan Bambalau are in prezent dosar penal pentru vatamare corporala din l8 noiembrie 2002. Pe 13 ianuarie, a fost pus sub urmarire, pe baza plingerii depuse de mama si a certificatului medical de 40 de zile, conform caruia minora Alina Bambalau a suferit o fractura la mina cauzata de tatal ei. Alaturi de certificatele medicale pe care le-a intocmit ieri Laboratorul de Medicina Legala pentru trei dintre minori – Cristina, Alina si Daniel – Stefan Bambalau va fi prezentat Parchetului, cu propunere de arestare preventiva, pentru savirsirea infractiunii de vatamare corporala. Conform articolului 181, alineatul 1, indice 1, Cod Penal, Stefan Bambalau risca o pedeapsa cu inchisoarea de la unu la cinci ani“, a declarat Liviu Tiulescu, subcomisar la Politia Filiasi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS