15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Era si timpul…

Era si timpul ca actuala putere sa-si reorienteze eforturile pe calea solutionarii problemelor fundamentale ale societatii romanesti; si acest lucru a devenit evident in special dupa recenta scoala de vara a partidului; (spun „partid“ la singular, fiindca, in fond, avem un singur partid, care, pe linga faptul ca e unicul, e si cel mai bun).

Deciziile importante luate la amintita scoala de vara au fost determinate de prezenta la lucrari a eminentului om politic si chilotolog Catalin Botezatu. Prezenta lui in partid ar fi fost necesara deoarece multi membri ai acestuia, in special cei situati la nivelurile superioare, sint atit de saraci incit, vorba romanului, au ajuns cu fundul gol. Si, desi aceasta stare nu-i displace deloc domnului Botezatu, totusi, cu un induiosator spirit de sacrificiu, ar fi putut oferi fiecaruia cite o pereche de chiloti. Eu insumi mi-am cumparat o pereche de chiloti (scumpi) marca Botezatu; cum s-au labartat la prima spalare, simteam nevoia sa ma razbun. Dar cind am auzit ca va fi primit in partid, mi-am zis ca asta e cea mai buna razbunare. Si daca domnul Botezatu nu a fost primit (inca) in partid se datoreaza faptului ca dinsul a inversat sensurile. Sensul corect nu e de la puscarie spre partid, ci, asa cum a vrut sa demonstreze domnul Bivolaru, invers. Numai ca demonstratia domnului Bivolaru n-a fost acceptata de justitie din cauza faptului ca existau prea multe probe. In orice caz, dorinta domnului Botezatu de a intra in partid oglindeste opinia sa ca acesta este singurul partid care i se potriveste.

Revenind la ceea ce am vrut sa reliefez, si anume directii cu adevarat prioritare pe care puterea s-a hotarit sa actioneze, voi evidentia, in mod edificator, trei.

Se stie ca sint foarte multe domenii, aflate sub directa subordonare a statului, care nu sint productive. In aceasta directie s-a identificat unul dintre cele mai importante: acela al azilurilor pentru batrini. Drept pentru care s-a marit taxa lunara la aproape doua milioane, cunoscut fiind faptul ca majoritatea pensiilor sint in jur de un milion. S-a recomandat celor aflati in caminele de batrini sa nu-si mai cheltuiasca banii pe costume Armani si sa nu mai poarte pantofi cu bot patrat fiindca nu mai sint la moda.

Imediat dupa ce aceasta masura a fost facuta publica, unii cetateni cu adevarat responsabili si patrioti, intelegind intentiile nedeclarate ale acestei hotariri, si-au omorit parintii. Si asta cu mijloace proprii, fara a pune statul la cheltuiala; fie in bataie, fie utilizind ustensilele de bucatarie aflate in dotare, care, si asa, din cauza pretului ridicat al alimentelor, erau putin folosite.

O alta directie in care s-a actionat a fost aceea a constructiei abuzive de locuinte a caror valoare nu poate fi justificata prin salariile bugetare. Actiunea concreta a inceput la Iasi, unde au fost darimate niste bordeie de lut sapate in malul Bahluiului dupa planuri arhitecturale din epoca de piatra. S-a curmat astfel posibilitatea ca unii dintre banditii astia care au pradat tara sa ajunga sa posede sapte bordeie. Din punct de vedere social, cei carora li s-au darimat bordeiele n-aveau nici o valoare si nici nu erau membri de partid. Lipsa de valoare a unora e dovedita si prin aceea ca, pe cind unii au cistigat averi fabuloase la Caritas sau FNI, ei si-au pierdut casele acolo.

In fine, s-a infiintat un organism national de lupta impotriva discriminarilor de orice fel; dupa PNA, asta ne mai trebuia. Din expunerea de motive, am aflat ca, pe linga discriminarile pe motive nationaliste sau religioase, se vor interzice bancurile cu blonde, aceasta categorie de femei fiind, evident, supusa discriminarilor. M-ar fi interesat in mod special discriminarile intre saraci si imbogatiti nu se stie cum, discriminarea intre mizeria crunta si opulenta gretoasa, discriminarea intre cei carora le sint confiscate carutele, unicul mijloc de existenta, si cei care au masini de lux, discriminarea dintre oamenii cinstiti si hotii si escrocii aflati mereu in libertate. Dar aceste discriminari nu intra in vederile puterii. Care e preocupata si obsedata de a fi evidentiate realizarile ei. Si ca s-o satisfac, voi enumera citeva dintre ele.

Sintem tara cu cea mai mare mortalitate infantila, cu cea mai scazuta speranta de viata si cu cea mai mare rata a sinuciderii din Europa. Au reaparut bolile mizeriei: riia, tuberculoza. Creste alarmant numarul abandonurilor scolare. Si tot alarmant creste costul vietii. Si multe altele…

Si, ca si cind n-ar fi de ajuns atitea nenorociri, mai avem pe cap inundatiile, Oprisan, cutremurul, Tartaga, meteoritul… Si multe altele…

Si noua ce ne ramine? Ne ramine, asa cum ne-a invatat domnul prim-ministru, sa sapam santuri. Sapind santuri, totul se rezolva!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS