12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiO noua etapa a programului RICOP a luat sfirsit

O noua etapa a programului RICOP a luat sfirsit

Sala mica de sedinte a Consiliului Judetean Olt a gazduit luni o sedinta speciala a Comitetului de Coordonare Zonala (CCZ) – Zona 4 RICOP. Mai exact, a fost vorba despre semnarea contractelor de finantare pentru proiectele din cadrul componentei Lucrari Publice a programului Ricop.

Au fost prezenti la Slatina aplicantii proiectelor aprobate pentru aceasta faza din cele cinci judete ale Zonei 4 RICOP (Olt, Dolj, Gorj, Vilcea si Hunedoara), presedintele CCZ Zona 4 RICOP – Cornel Mondea, prefectul judetului Dolj, reprezentanti ai Unitatii de Management a programului, ai echipei de Asistenta Tehnica, ai Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti si coordonatorul Secretariatului CCZ Zona 4 RICOP, Eugen Georgescu.

Inminarea conventiilor de finantare a fost efectuata propriu-zis de catre Eugen Stavarache, expert Lucari Publice UMP in cadrul programului Ricop. Rind pe rind, fiecare din reprezentantii municipalitatilor din cele cinci judete s-au perindat pe la masa de semnare a documentelor care le va permite realizarea unor investitii de anvergura in comunitatile respective.

Din partea judetului Olt au fost prezenti Marin Diaconescu, prefectul judetului si vicepresedintii CJ, Ioan Nedelea si Jenel Copilau. Ultimul dintre acestia a si semat conventiile de finantare RICOP pentru judet. Din cele 13 contracte incheiate si semnate luni, trei au apartinut Oltului, valoarea acestora ridicindu-se la 618.893 de euro. Din aceasta suma, cele trei primarii care au solicitat finantare europeana (respectiv cele din Scornicesti, Morunglav si Vulpeni) vor primi de la comunitatea europeana 70%, adica 531.599 de euro, restul urmind sa fie suportat din „buzunarul propriu“.

CCZ – Zona 4 RICOP urmeaza sa se mai intilneasca miine pentru discutarea componentei IMM-uri din cadrul programului RICOP. Intilnirea va fi organizata la sediul Prefecturii Rimnicu Vilcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS