16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiExecutivul intra in cantonament

Executivul intra in cantonament

Urmatoarea sedinta de guvern va fi la Herculane. Aer curat, ioni pozitivi cu carul, Valea Cernei… Daca reusim sa facem din sedintele de guvern serbari cimpenesti cu mici, bere si crenvursti, nu vad de ce nu le-am introduce in circuitul turistic. Prin competenta, ingeniozitate, incredere in fortele proprii, cabinetul se poate arata la fata oricind si oriunde, spre beneficiul contribuabilului, care vede in direct de unde i se trage, dar si spre folosul economiei, cu principala ei ramura de activitate, cresterea palmierilor. Fara a avea studiile necesare, meschini, ziaristii s-au apucat sa socoteasca motorina consumata de alai, sandvisurile mincate in pauza. Au contabilizat doar pierderile, scapind din vedere cistigurile raliului guvernamental. Pe un traseu care se intinde fructuos de la vilele litoralului pina la Cetatile de Scaun, de la poalele Timpei, pina la bancile tricolore ale lui Funar, de la echipa lui Netoiu (sau Bulucea) pina la Pietrisica lui Pinalti s.a.m.d., caravana executivului poate desfasura activitati profitabile, ca vinzarea de sepcute si esarfe, fotografierea alaturi de feneisti. Chiar daca e vorba de un alt decor, antecedente au existat (cum spunea un membru al echipei). Au existat in America. Dupa 11 septembrie, de teama bombardamentului, guvernul lui Bush s-a mutat in subteran. Au fost si guverne care au lucrat bine mersi in exil, iar rezultatele au fost de-a dreptul exceptionale.

Dat fiind ca debutul (de la Pitesti) a fost sovaitor, basca asaltul feneistilor asupra lui nea Nicu – parerea mea – propunem ca viitoarele deplasari sa fie pregatite pe tipicul cantonamentelor. Membrii convoiului sa plece de acasa cu doua zile inainte, sa doarma o noapte impreuna, iar grupul sa fie largit, cu lideri de partid si parlamentari. De pilda, nu poate lipsi din autocar dl Iorgovan. „O constiinta care sint eu in partid nu pleaca asa ca nea Ion sau nea Vasile“, declara parintele Constitutiei, dupa ce renuntase la demisie. Nea Ion nu este dl Ion Iliescu, cum ati crede, pentru simplul motiv ca dl Iorgovan a „contribuit la fortificarea taberei legate de numele lui Ion Iliescu“. In plus, dl Iorgovan nu poate lipsi din preajma guvernului aflat pe drumuri, fiindca, explica el: „cu amicul meu Adrian Nastase am ramas in termeni mai amicali decit inainte“. Inainte de scandalul plecarii din partid. Dar asta e altceva, orice tambalau e un semn de transparenta. Din cantonamentul largit n-ar putea lipsi dl Gusa, care, pe traseele lungi, ar putea limpezi conceptul de bisericuta de stat si ar pune la punct replicile pentru viitoarele altercatii din partid.

Pina la toamna, pina cind vor cadea frunzele ca transele FMI, cum a prevazut ministrul finantelor intr-un recent pastel, echipa lui Bebe Ciocu’ mic si a mamei lui Cozminca la Cozia va strabate toate drumurile pline de gropi si asfaltate ale Romaniei, astfel incit implinirea de la Praga s-o gaseasca la sediu, cu teritoriul batut la zi si nu la fara frecventa, in stare sa pregateasca exact debransarile de iarna si noile preturi de revelion.

Pina atunci, nu va mai intrebati ce face guvernul pentru voi, ci faceti rost de piine si sare sa vedeti ce puteti face voi pentru guvernul care va bate la usa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS