11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPrimariile sparg piata cu ouale personale

Primariile sparg piata cu ouale personale

Nu stiu la Craiova cum o fi fost, da’ la Bucuresti, primariile s-au mobilizat exemplar si au iesit cu ouale personale pe piata, ca sa dea pilda vie de concurenta capitalista si sa convinga negustorimea sa lase pretul jos. Iar tablagiii l-au lasat pina ce s-au terminat ouale de partid si de stat, apoi l-au reluat de unde il avusesera. Oricit au incercat primarii sa determine gainile din administratie sa oua in concordanta cu necesitatile pietei, nezburatoarele n-au facut altceva decit sa implementeze vazduhul incintei cu cotcodacuri inutile ca o indexare. Se zvoneste din surse anonime ale administratiei ca gainile au fost luate la bataie potrivit experimentului cu cocosul snopit de mos ca sa aduca punguta cu parai. Nu a tinut. Astazi, cocosii care au parai au si bodyguarzi, iar gainile fara proxenet o taie spre Schell sau centura si se fac folcloriste.

Campania de coborire a preturilor a fost gindita si pentru miei. Dar s-a renuntat, intrucit primariile n-aveau relatii decit prin avicole, iar la o smecherie genetica n-au avut curajul sa purceada, fiindu-le proaspata in cugete o experienta braziliana de ultima ora. Brazilienii au vrut sa cloneze o vaca si le-a iesit un bou. Riscul era prea mare, la noi, boii fiind in exces si tocmai acolo ii vrei mai putin.

Fara o legatura evidenta cu cele de mai sus, parlamentarii si-au votat (intr-o unanimitate ce aminteste de votarea salariilor, a preturilor la cantine si a dotarilor) o prima de miel deghizata in diurna: trei milioane pe cap de ales. Nimic nu este mai miscator ca solidaritatea celor doua Camere cind e vorba de venitul propriu. La deputati s-a intrunit chiar cvorumul, chestie nemaiintilnita de la primele de Craciun. Daca facem socoteala ca evenimentele relatate – iesirea primariilor cu oua si acceptarea de catre parlamentari doar a unei amarite de diurne in locul primei babane de Pasti – avem intreaga dimensiune a eforturilor si sacrificiului politicienilor in Saptamina Mare, in care electoratul a intrat sleit nu de postul crestinesc, ci de navala preturilor la lumina, gaze, telefoane, benzina si alcool.

Si ati vazut unde a dus sporirea accizei la batuturi? La cresterea alcoolemiei din mincatul merelor. Aflat in situatia asta, senatorul Stefanoiu a intrat cu masina pe trotuar, spulberind un copil. Explicatia Domniei sale e simpla: „Sufar de diabet si-mi iau componenta zaharoasa din fructe. In ziua aceea mincasem zece mere, ca sa am o componenta adecvata. Ionatane din zona natala. Eu nu stiam ca atitea mere pot da atita alcoolemie“. Nici guvernul. Altfel sporea accizele si la mere. „Voi fi mai atent pe viitor“, a incheiat parlamentarul. Dar n-a precizat despre ce viitor era vorba: despre viitorul kil de mere sau, Doamne iarta-ne!, despre un viitor accident. Cum stau, de altfel, lucrurile cu viitorul preturilor din piete, al benzinei, al salariilor parlamentare, cu viitorul blatului si noncombatului, cu ultima sa reusita, care l-a facut pe nea Gigi sa sara in sus (de indignare), cind Craiova a luat doua mere de la pitbullii rosii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS