15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Dinozauri pitici

Dupa ce am urmarit la Discovery un reportaj despre dinozaurii pitici gasiti in Harghita, mi-am dat seama ca care a spus ca presa ar trebui sa-si mai controleze afirmatiile fiindca ea este principala vinovata de starea proasta a lucrurilor de la noi a spus un lucru mare, ce nu mai trebuie dovedit.

De pilda, un inalt demnitar a afirmat ca si in Covasna si Harghita institutiile statului functioneaza defectuos. Ziarele care au reprodus declaratia l-au omis pe si; si de aici a iesit o intreaga dandana.

Cei din vest, care n-au ce face, au si trimis o echipa de la Discovery ca sa descopere adevarul si au descoperit in Harghita si Covasna cea mai mare colonie de dinozauri pitici din Europa. Si de aici intrebarea: dinozauri, dinozauri, dar de ce pitici, si inca fosilizati? „Lung prilej de certuri si de ipoteze“, vorba lui Topirceanu.

Un ziar din Budapesta a emis ipoteza ca dinozaurii pitici erau de etnie maghiara si au fost atit de apasati de dinozaurii de etnie romana incit au ajuns pitici. Ziarul Europa mica din Bucuresti a zis ca, dimpotriva, cei apasati pina la piticizare erau de etnie romana si dinozaurii apasatori erau de etnie maghiara.

O alta ipoteza este aceea ca dinozaurii pitici erau profesori la dinozauri care faceau naveta intre doua pesteri vecine, si s-au facut mici ca sa nu-i vada politia.

Altii spun ca dinozaurii pitici erau dinozauri care lucrau in cavernele din Valea Jiului si care au fost disponibilizati; dupa ce au consumat cele 24 de oase oferite drept compensatie, n-au mai avut ce minca si au devenit micuti de tot. Un mare patriot a emis ipoteza ca dinozaurii pitici au fost luptatori hamas antrenati de Ion Iliescu in padurea Baneasa, si care s-au facut mici ca sa nu-i zareasca apusul.

S-a mai spus ca niste dinozauri smecheri si mari amatori de ciolan au infiintat un FNI si le-au luat dinozaurilor fraieri toate oscioarele, iar pagubitii, de necaz si inanitie, au slabit pina au ajuns pitici.

E posibil totusi ca dinozaurii pitici sa fi fost dinozauri din opozitie, ar fi o explicatie simpla si naturala.

Cercuri ale opiniei publice opineaza ca dinozaurii pitici ar fi fost dinozauri puscariasi eliberati pe termen limitat pe motiv de boala (meningita la labele posterioare) si care s-au piticit ca sa nu fie gasiti si returnati la pension.

Exista si explicatii mai naturale pentru dinozaurii pitici; ori erau dinozauri pensionari, ori erau dinozauri consilieri scosi din AGA si SPAGA, si care nemaiavind ciolan de sprijin s-au girbovit pina la nanism.

In fine, cel mai mult imi place urmatoarea explicatie pentru marea necropola de dinozauri pitici din Harghita. Se spune ca, dupa ce au semnat protocolul de colaborare, Adi si Marko au plecat la vinatoare, de mistreti si caprioare (na c-am facut o poezie). Numai ca mistretii erau de etnie maghiara si n-au admis sa fie impuscati de Adi pe cind caprioarele erau de etnie romana si n-au acceptat gloantele lui Marko. Asa ca baietii au gasit niste dinozauri din vechea rezervatie a CC-ului, care, cind l-au vazut pe Adi cu pusca noua din Suedia si pe Marko cu o pusca pe patul careia era lipita o legitimatie de maghiar, s-au facut mici de frica.

Eu sint un dinozaur intelectual, care incepe sa devina pitic in mod direct proportional cu chenzina. Iar daca o sa mai infig multe piuneze in ziar, s-ar putea sa se gaseasca cineva sa ma ajute sa devin mai repede pitic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS