5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Circotasii

Exista, din nefericire, o categorie de oameni care, din diverse motive, circotesc incontinuu impotriva conducatorilor iubiti si a situatiei in care se afla tara. Sint niste nenorociti si, din nenorocire, ma aflu si eu printre ei.

Se intreaba unii, de pilda, de ce postul acela de televiziune a transmis emisiunea „Craciunul la una din cele sapte case ale lui…“ si nu „Craciunul acasa la pensionarul Icsulescu, care sta la etajul X si liftul nu merge, ca oamenii n-au avut bani sa plateasca intretinerea“. Intrebarea chiar ca e cretina. La Icsulescu in casa era frig fiindca e debrasat, iar pe masa omul nu pusese decit niste medicamente, caci pentru atita ii ajunsese pensia. Si de ce nu se intelege ca pensiile sint mici in mod deliberat si in favoarea pensionarilor; caci frigul caleste organismul, iar o mincare prea abundenta favorizeaza colesterolul. Se uita frecvent faptul ca avem cele mai sexoase octogenare din lume, iar societatea civila, prin fundatia ei nonprofit „alcoolicii veseli“, saptaminal face fericita cite una dintre ele, desi ele nu vor. Dar parca ele stiu ce este cu adevarat fericirea. Ca femeia aceea de la tara, care, venind la spitalul mare, la diagnosticul „SIDA“, a raspuns radioasa: „Sint fericita, domnule doctor, caci credeam ca am riie!“

Aud mereu, de m-am plictisit si eu, ca universitarii, cercetatorii au salarii mici. Pai sa ma ierte dumnealor, dar ce fel de savanti sint daca n-au habar de legea vaselor comunicante? Care spune ca, in cazul in care capul e plin, atunci burta trebuie sa fie goala, pe cind la parlamentari este invers!

Si ei n-au citit scrisorile pe care ni le-a trimis Eminescu, in care statueaza pozitia savantului girbovit, infrigurat, cu vata in urechi si infasurat intr-un halat vechi second hand?

Unii zic: „Ce daca ni s-au ridicat vizele, am fost ultimii din Europa care am primit acest drept“. Acesti indivizi sint rauvoitori ca ai nostri conducatori sint atei foarte credinciosi si in mod voit au decis sa fim ultimii, caci la Biblie scrie ca ultimii vor fi cei dintii. Cei dintii carora li se va ridica acest drept.

Altii, ca de ce nu i-am dat inapoi regelui Pelesul; pai atunci, unde ar fi tinut conducerea de partid si de stat intilnirea de taina din aceste zile?

Realitatile sint privite cu vadita rea-vointa; se uita ca in multe domenii sintem pe locuri fruntase in Europa si chiar in lume. Ca de exemplu, la coruptie, birocratie, mortalitate infantila, nivel scazut de trai, virsta medie de trai mica, saracie si multe, multe altele.

Deci, asa cum spunea un mare om politic din partidul de guvernamint, „ciocul mic, fratilor“. Altfel este pericol ca un alt mare om politic al puterii sa ne faca magari.

Va dati seama ce mare realizare de inginerie genetica a obtinut actuala putere?

A reusit sa transforme unele persoane din „oponenti“ in „magari cu cioc“.

M-am uitat in oglinda; figura mea de „magar cu cioc“ m-a speriat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS