28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinIntrarea în Sfânta Sofia din Istanbul nu mai este gratuită pentru străini

Intrarea în Sfânta Sofia din Istanbul nu mai este gratuită pentru străini

Vizitarea Sfintei Sofia din Istanbul nu mai este gratuită pentru străini, începând de ieri, impunându-se o taxă de 25 de euro. Această decizie face parte dintr-un nou plan de gestionare a vizitatorilor, la recomandarea UNESCO. Cei care doresc să se roage la moscheea convertită trebuie să plătească la fel ca turiștii obișnuiți. Biletul de intrare acoperă accesul la galeria de la etaj și la muzeu. Modificările au fost implementate pentru a proteja monumentul și pentru a finanța lucrările necesare de restaurare.

Detalii:

  • Intrarea în Sfânta Sofia costă acum 25 de euro pentru vizitatorii străini și credincioșii străini care doresc să se roage.
    -Taxa este afișată clar la intrarea principală, rezervată cetățenilor turci.
  • Vizitatorii străini sunt îndrumați către o intrare laterală descrisă de presă ca o „intrare de garaj” pentru a evita tulburarea rugăciunilor și pentru a asigura o vizită confortabilă.
  • Pelerinii musulmani de naționalitate străină, care doresc să se roage, trebuie să plătească intrarea ca turiști obișnuiți.
  • Biletul de intrare acoperă accesul la galeria de la etaj și la muzeu.
  • Această decizie vine în urma recomandărilor UNESCO și este parte a unui plan de gestionare a vizitatorilor.
  • Sfânta Sofia a fost transformată în moschee în 2020 și a redevenit subiect de controverse și cozi lungi de vizitatori.

De la reconversie, au fost semnalate daune la monument, ceea ce a condus la impunerea taxei de intrare pentru a finanța lucrările de restaurare.

Această mutare are scopul de a proteja monumentul istoric și de a asigura că este conservat adecvat în timp ce atrage vizitatori interesați să exploreze istoria bogată a acestui loc emblematic.Sf Sofia şi domul său principal sunt victime ale nenumăratelor cutremure care au afectat Constantinopolul şi Istanbulul, iar seime frecvente continuă să zguduie venerabilul edificiu.

Citește și: Solicitarea transportatorilor și fermierilor de protest în Piața Victoriei, respinsă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS