10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn superb hotel de gheață, ridicat în nordul Suediei

Un superb hotel de gheață, ridicat în nordul Suediei


Un superb hotel de gheaţă a fost ridicat în nordul Suediei. Sloiurile aduse în Laponia provin din Oceanul Arctic. La opera de artă au contribuit arhitecţi, constructori și sculptori din toată lumea.

Un peisaj nocturn de neegalat, cu Aurora Boreală care pluteşte deasupra.
Holuri largi şi elegante, cu arcade care te duc cu gândul la construcţiile vikinge şi un candelabru de gheaţă imens, cu ţurţuri tăiaţi elegant, în loc de cristale, sunt primele lucruri pe care le văd turiştii la intrarea în hotelul ridicat lângă oraşul Kiruna, cel mai nordic din Suedia. Aici, temperaturile sunt mult sub zero grade, aşa că nu au fost probleme cu materialele de construcţie. Unii dintre lucrători au venit din China.

Camerele sunt mobilate destul de auster, însă cu ornamente şi desene care provin din cultura nordică, însă jocurile de lumini, în combinaţie cu cristalele de gheaţă şi zăpada fac din acest hotel aparent rece, un loc plin de căldură şi ospitalitate. De asemenea, arhitecţii au încercat să creeze un fel de labirint plin de culoare.

Clienţii au la dispoziţie saci de dormit şi blănuri călduroase, iar din cauza cererii mari, cei care nu au loc în hotelul de gheaţă se pot caza în unul normal, situat în apropiere şi pot vizita acest complex îngheţat. Hotelul este la al 30-lea an de funcţionare.

O cameră costă 538 de euro pe noapte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS