14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn sfert dintre români sunt trişti când se întorc din vacanţă

Un sfert dintre români sunt trişti când se întorc din vacanţă

Un sfert dintre români sunt trişti şi fără chef de muncă când se întorc din vacanţă, potrivit unui studiu realizat de motorul de căutare pentru călătorii momondo.ro.

Cei mai multi dintre românii care au afirmat că buna dispoziţie le este afectată după o călătorie spun că aceasta stare apare de obicei pe drumul de întoarcere acasă (25%). La 24 % dintre repondenţi cheful le dispare în ultima zi de vacanţă. Ponderea cea mai mare a răspunsurilor legate de ultima zi de concediu se regăseşte în chestionările celor din Chile: 41%.

După o vacanţă la New York sau în orice alt colţ al lumii revenirea la muncă este grea

În ceea ce îi priveşte pe repondenţii din Olanda se pare că stările sunt destul de diferite: doar 33% spun că se simt trişti dupa terminarea unei vacanţe. Dintre aceştia cei mai mulţi (22%) încep să simtă asta abia în prima zi după ce au ajuns acasă.

Cum se face revenirea la muncă

60% dintre români încearcă să îşi asigure câteva zile libere imediat după ce se întorc din vacanţă, pentru a se readapta la viaţa de zi cu zi. Cei care nu reuşesc să facă asta, încearcă să termine programul mai repede decât în mod normal, îşi iau concediu medical, sau pur şi simplu nu îşi asumă toate responsabilităţile cât timp sunt la job. Desigur, după câteva zile mai relaxate totul revine la normal.
Prin comparaţie, doar 45% dintre participanţii din Franta au declarat că îşi oferă câteva zile de tranziţie către viaţa obişnuită, atunci când se termina călătoria. Tot din Chile vine extrema cealaltă: 73% dintre repondenţi îşi alocă un început mai lent atunci când se întorc din vacanţă.

Românii sunt cei mai nerăbdători să se întoarcă la muncă

Peste jumătate dintre români (54%) abia aşteaptă să doarmă din nou în patul lor după ce au fost plecaţi câteva zile. Următorul lucru pentru care conaţionalii sunt nerăbdători este împărtăşirea experienţelor din timpul vacanţei cu familia sau prietenii. 47% dintre repondenti au declarat acest lucru, reprezentand cel mai mare procent dintre toate ţările participante la studiu. Finlandezii aşteapta cel mai putin acest aspect, având un procent de doar 14%.

Românii sunt cei mai nerăbdatori să se întoarcă la lucru, după terminarea vacanţei. 29% dintre repondenţi au bifat această opţiune, spre deosebire de cei din Italia, Polonia sau Finlanda, fiecare cu un procent de 6%.
43% dintre români au afirmat ca spălatul hainelor folosite în vacanţă îi demotivează cel mai mult, urmat de cumpărăturile pentru a umple frigiderul rămas gol (24%), gătitul fără prea multe provizii rămase în casă (10%) sau curăţenia (10%).

Studiul a fost realizat pe datele colectate in 2019 printr-un sondaj online în rândul a 23.400 de persoane din 22 de ţări, dintre care 1006 români cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS