16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Portretul domnişoarei Lieser” de Gustav Klimt, scos la licitație

„Portretul domnişoarei Lieser” de Gustav Klimt, scos la licitație

Un tablou al artistului austriac Gustav Klimt, care se credea pierdut în ultimii 100 de ani, urmează să fie scos la licitație la Viena.

Există multe întrebări fără răspuns despre pictura neterminată, Portretul domnișoarei Lieser, pe care Klimt a început-o în 1917. Se întâmpla cu un an înainte de moartea sa, , potrivit BBC.
Există, de asemenea, dezbateri despre cine este femeia din imagine și despre ce s-a întâmplat cu tabloul în perioada nazistă.

Valoarea picturii este estimată la până la 50 de milioane de euro (53 de milioane de dolari; 42 de milioane de lire sterline). Poate ajunge la un preț mai mare.

Se crede că o înfățișează pe una dintre fiicele lui Adolf sau Justus Lieser, care erau frați și poveneau dintr-o familie bogată de industriași evrei.

Cine este domnișoara din tablou

Istoricii de artă Thomas Natter și Alfred Weidinger spun că pictura este a lui Margarethe Constance Lieser, fiica lui Adolf Lieser.
Dar casa de licitații Kinsky din Viena scoate la licitație opera de artă. Această casă sugerează că pictura ar putea reprezenta pe una dintre cele două fiice ale lui Justus Lieser și ale soției sale Henriette.

Henriette, care era cunoscută sub numele de Lilly, a fost un patron al artei moderne. A fost deportată de naziști și a murit în lagărul de concentrare de la Auschwitz în timpul Holocaustului. Fiicele ei, Helene și Annie, au supraviețuit ambele celui de-al Doilea Război Mondial.

Casa de licitații a spus că soarta exactă a picturii după 1925 este „neclară”.

Citește și: (VIDEO) Un vulcan puternic erupe în Indonezia. Iată ce ar putea însemna asta pentru vreme și climă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS