14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDucesa de York a fost diagnosticată cu cancer de piele

Ducesa de York a fost diagnosticată cu cancer de piele


Sarah Ferguson, Ducesa de York, a fost diagnosticată cu cancer de piele, la doar şase luni după ce a fost tratată pentru cancer de sân.

Ea a fost diagnosticată cu melanom malign, o formă de cancer de piele, după ce i-au fost extirpate mai multe aluniţe. Una dintre alunițedovedindu-se a fi canceroasă, relatează SkyNews.
Un purtător de cuvânt al ducesei a declarat că aceasta rămâne „într-o stare de spirit bună”, în ciuda diagnosticului

Ducesa are 64 de ani și urmează să fie supusă unor investigaţii suplimentare pentru a se asigura că acest cancer a fost depistat în stadii incipiente.

Fosta soţie a prinţului Andrew a suferit o mastectomie

„După ce a fost diagnosticată cu o formă incipientă de cancer de sân în această vară, Sarah, ducesă de York, a fost diagnosticată acum cu melanom malign. Dermatologul ei a cerut ca mai multe aluniţe să fie îndepărtate şi analizate în acelaşi timp în care ducesa a fost supusă unei operaţii de reconstrucţie în urma mastectomiei, iar una dintre aceste aluniţe a fost identificată ca fiind canceroasă. Ea este supusă unor investigaţii suplimentare pentru a se asigura că aceasta a fost depistată în stadii incipiente, a transmis purtătorul de cuvânt.

El a subliniat că experienţa ducesei arată, de asemenea, „importanţa verificării dimensiunii, formei, culorii şi texturii şi a apariţiei de noi aluniţe care pot fi un semn de melanom”.

Anul trecut, ducesa, fosta soţie a prinţului Andrew, ducele de York, a suferit o operaţie de mastectomie şi reconstrucţie de opt ore, după ce în timpul unei mamografii de rutină a descoperit că avea o formă incipientă de cancer la sân. Ea a declarat că anterior nu a avut niciun simptom şi aproape că era pe punctul de a pierde programarea la doctor până când sora ei a convins-o să meargă.
Un purtător de cuvânt al ducesei a declarat că aceasta rămâne „într-o stare de spirit bună”, în ciuda diagnosticului.

Citește și: Vâlcea: Incendiu la o locuință din comuna Ghioroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS