19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinClasamentul celor mai ascultate melodii din 2023. Taylor Swift este pe primul loc

Clasamentul celor mai ascultate melodii din 2023. Taylor Swift este pe primul loc

Spotify dezvăluie clasamentul celor mai ascultate melodii din 2023, relatează Rador Radio România. Artiștii, albumele, melodiile, listele de redare și podcasturile care au marcat anul muzical a peste 574 de milioane de oameni au fost făcute publice.

Cel mai ascultat artist al anului 2023 pe Spotify este Taylor Swift, cu peste 25 de miliarde accesări, care confirmă succesul imens al „reginei pop-ului“. Bad Bunny, artistul originar din West Reading, se află pe poziţia a doua. Pe locul trei se află The Weeknd, iar pe locurile 4 şi cinci, Drake şi Peso Pluma.

Printre artiste, în topul preferinţelor se află Sza și Karol G, urmate de Lana Del Rey și Rihanna. În fruntea clasamentului mondial al celor mai ascultate piese se află ”Flowers” ​​de Miley Cyrus (peste 1 miliard). Pe locul doi și trei se află ”Kill Bill” de SZA și ”As It Was” de Harry Styles. ”Seven (feat. Latto) (Explicit Ver.)” de Jung

”Un Verano Sin Ti” de Bad Bunny este în schimb cel mai ascultat album din 2023 pe Spotify, urmat de ”Midnights” al lui Taylor Swift și ”SOS”, SZA.
Locurile patru și cinci revin, respectiv, albumului ”Star boy” de The Weeknd și ”Mañana será bonito” de Karol G.

Laura Pausini, cea mai ascultată artistă italiană de pe Spotify din lume

În Italia, pentru al treilea an consecutiv, Sfera Ebbasta este cel mai ascultat artist. Geolier se află pe locul doi și Lazza, pe locul trei. Pe poziţiile patru şi cinci îi găsim pe Shiva și Guè.

Cea mai ascultată artistă din Italia este Anna, care este și una dintre fețele Equal, programul global Spotify care promovează egalitatea de gen și celebrează contribuția femeilor în lumea audio.

La categoria cei mai ascultați artiști italieni din străinătate, Måneskin se confirmă și anul acesta pe primul loc, urmați de Meduza și Ludovico Einaudi. Tot în top 10 se află și Laura Pausini (a șasea), care se confirmă astfel drept cea mai ascultată artistă italiană de pe Spotify din lume.

Citește și: O tânără absolventă de medicină, găsită mortă în Franța. A fost înjunghiată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS