9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) A început procesul Shakirei. Este acuzată de evaziune fiscală de aproape 14,5 milioane de euro

(VIDEO) A început procesul Shakirei. Este acuzată de evaziune fiscală de aproape 14,5 milioane de euro

-

Procesul celebrei Shakira pentru evaziune fiscală de aproape 14,5 milioane de euro a început azi la Barcelona. Procurorii cer o pedeapsă de peste opt ani de închisoare, potrivit The Guardian.

Artista columbiană, de 46 de ani, a fost citată la ora 9.00 GMT la un tribunal din metropola catalană. Ea a locuit aici ani de zile cu fostul fotbalist Gerard Piqué înainte de despărţirea lor foarte mediatizată de anul trecut. Un acord de ultim moment cu procurorii este încă posibil. Shakira şi-ar putea recunoaşte vinovăţia şi ar plăti o amendă consistentă în schimbul unei suspendări a procedurilor.

Parchetul a acuzat-o pe Shakira că nu şi-a plătit impozitele în Spania în 2012, 2013 şi 2014, deşi, potrivit procurorului. Ea a locuit în ţară mai mult de 183 de zile pe an în perioada respectivă, pragul peste care o persoană trebuie să fie considerată rezident fiscal. Procurorul a cerut o pedeapsă de opt ani şi două luni de închisoare şi o amendă de 23,8 milioane de euro.

Cântăreaţa neagă categoric acuzațiile

Cântăreaţa neagă categoric aceste acuzaţii, iar avocaţii ei spun că, deşi artista a început o relaţie cu Piqué în 2011, nu a încetat niciodată să călătorească în lume datorită carierei sale.

Shakira susţine că s-a stabilit definitiv la Barcelona abia la sfârşitul anului 2014, înainte de a-şi transfera reşedinţa fiscală din Bahamas în Spania în 2015, chiar înainte de naşterea celui de-al doilea copil al său.

Colaborarea cu argentinianul Bizarrap a devenit un hit mondial, care a câştigat joi un Grammy Latino pentru cântecul anului. Versurile cântecului fac referire şi la „datoria ei faţă de fisc”.

În afară de Shakira, multe alte celebrităţi au avut probleme cu fiscul spaniol în ultimii ani. Fotbaliştii Cristiano Ronaldo şi Messi au fost condamnaţi la pedepse de mai puţin de doi ani de închisoare pe care nu au fost nevoiţi să le execute deoarece cazierul lor judiciar era curat.

Piqué, la rândul său, a fost condamnat în 2016 pentru evaziune fiscală legată de drepturile sale de imagine. El a fost obligat să restituie autorităţilor fiscale peste 2,1 milioane de euro.

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un șofer a murit după ce s-a răsturnat cu...

O cisternă cu etanol înmatriculată în Republica Moldova s-a...

ȘTIRI GdS