26.6 C
Craiova
vineri, 31 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinFostul șef Grammy, Neil Portnow, dat în judecată pentru viol

Fostul șef Grammy, Neil Portnow, dat în judecată pentru viol

Neil Portnow, fostul președinte al Academiei de Înregistrări, a fost dat în judecată pentru viol.

O muziciană a depus miercuri o plângere împotriva fostului şef al organizaţiei care se ocupă de Premiile Grammy, Neil Portnow. Femeia a susținut că Portnow a drogat-o și a violat-o într-o cameră de hotel din New York în 2018, potrivit variety.com.

Acuzația a apărut în 2020, ca parte a unei revendicări depusă de succesorul lui Portnow, Deborah Dugan, care la rândul ei demisă după doar câteva luni ca şefă. Ea a semnalat numeroase disfuncţionalităţi în cadrul organizaţiei şi l-a acuzat pe predecesorul său că ar fi violat o muziciană – aceeaşi care a depus plângere.
Potrivit acesteia, acesta ar fi fost „adevăratul motiv pentru care contractul ei nu a fost reînnoit”. Ea a fost pusă brusc în concediu și, în cele din urmă, a încetat după doar opt luni de muncă. La acea vreme, Portnow a numit acuzațiile „ridicole și neadevărate”.

Proces la Curtea Supremă a statului New York

Noul proces, depus la Curtea Supremă a statului New York din Manhattan, îl acuză pe Portnow, care a demisionat în 2019, de agresiune sexuală. Academia, grupul nonprofit din spatele premiilor Grammy, este acuzat de neglijență. Afirmația lui Dugan a mai spus că consiliul de conducere al Academiei de Înregistrări era la curent cu acuzațiile.
Femeia care a depus plângerea este instrumentist din afara Statelor Unite, care a cântat cândva la Carnegie Hall. Documentele instanței includ și corespondența din 2018 între femeie și academie.

Jeffrey R. Anderson, avocat al reclamantului, spune că Neil Portnow face un deserviciu fiecărei femei și fiecărui muzician care este oprimat de el și de alții. „Nu este vorba doar despre Neil Portnow și nu doar despre Academia de Înregistrări, ci despre cultura din industria muzicii și divertismentului și despre discursul său dublu despre viol și abuz.”
Comentariul lui Anderson face referire la declarația controversată a lui Portnow la premiile Grammy din acel an, în care a răspuns la o întrebare a unui reporter al Variety spunând că artiștile și directorii de sex feminin trebuie să „intensifice” pentru a avansa în industria muzicală.

Portnow consideră că este o înscenare

Într-o declarație, un reprezentant al Portnow a numit acuzațiile false și a spus că acestea sunt „produsul imaginației reclamantei și, fără îndoială, motivate de refuzul domnului Portnow de a se conforma cererilor scandaloase ale reclamantei de bani și asistență în obținerea unei vize de ședere pentru ea.”

„Cea mai recentă încarnare” a acuzațiilor ei, a spus el, „oferă o poveste nouă și îmbunătățită, completând-o cu acuzații și mai scandaloase și neadevărate”.

Academia de Înregistrări a declarat într-o declarație pentru Variety: „Continuăm să credem că afirmațiile sunt lipsite de fond și intenționăm să apărăm cu fermitate Academia în acest proces”.

Citește și: Germania va trimite avioane de luptă în România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS