22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Regele Charles își comemoreză mama la un an de la deces

(VIDEO) Regele Charles își comemoreză mama la un an de la deces

-

Regele Charles al III-lea,  își comemoreză mama, pe Regina Elisabeta a II-a, la un an de la deces, potrivit USA Today.

La un an după moartea reginei Elisabeta a II-a, membrii familiei regale îi aduc un omagiu regretatului monarh. Fiul ei cel mare, regele Charles al III-lea, a marcat ocazia printr-o declarație oficială de la Castelul Balmoral din Scoția.

„La marcarea primei comemorări a morții Majestății Sale și a încoronării mele, ne amintim cu mare afecțiune viața ei lungă. Serviciul ei devotat pentru țară și tot ceea ce a însemnat pentru mulți dintre noi. Sunt profund recunoscător pentru dragostea și sprijinul care mi-au fost arătate mie și soției mele în acest an. Facem tot posibilul pentru a vă fi de folos tuturor.”

Regele a fost încoronat oficial pe 6 mai, marcând primul nou monarh pe care Regatul Unit l-a văzut în mai bine de 70 de ani. Regina Elisabeta a II-a, care a murit „pașnic” la Castelul Balmoral la 96 de ani, a fost cel mai longeviv monarh. A devenit regină la vârsta de 25 de ani în 1952, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea.

Prințul Harry spune că bunica lui „ne privește pe toți în seara asta”

Prințul Harry s-a întors în Anglia pentru a participa la o ceremonie de premiere pentru organizația de caritate WellChild, al cărei patron este. Prințul locuiește în California împreună cu Meghan Markle și cei doi copii ai lor,

Ducele de Sussex, nepotul Reginei Elisabeta a II-a, a ținut joi un discurs la eveniment. El s-a întâlnit cu unii dintre copiii cu boli grave care apelează la serviciile organizației.

„După cum știți, nu am putut participa la premierea de anul trecut, deoarece bunica mea a murit”, a spus el mulțimii.

„După cum probabil știți, ea ar fi fost prima persoană care ar fi insistat să fiu cu voi toți în loc să merg la ea”, a spus el. „Și tocmai de aceea știu exact la un an că ea ne privește pe toți în seara asta. Este fericită că suntem împreună și continuăm să punem în evidență o comunitate atât de incredibilă.”

Anul trecut, Prințul Harry și-a anulat apariția la ceremonia de premiere de la Londra pentru a călători la Castelul Balmoral. El a fost alături de familia sa după ce Regina a fost plasată sub supraveghere medicală.

Citește și: O autoutilitară şi un tractor s-au ciocnit violent. 16 persoane, implicate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Festivalul Internațional Shakespeare împânzește Craiova și cheamă publicul să...

La 30 de ani de existență, Festivalul Internațional Shakespeare,...

ȘTIRI GdS