20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinStiri mondene(VIDEO) Cauza morții Lisei Marie Presley

(VIDEO) Cauza morții Lisei Marie Presley

-

Lisa Marie Presley, singurul copil a legendei rock ‘n’ roll Elvis, a murit din cauza unei obstrucţii intestinale, a anunţat biroul legist din Los Angeles.

Obstrucția a fost rezultatul aderențelor cauzate de o intervenție chirurgicală de slăbire la care a fost supusă în urmă cu câțiva ani.

Presley, de asemenea cântăreață, a murit după ce a fost transportată de urgență la un spital din California pe 12 ianuarie. Ea avea 54 de ani.

Ultima ei apariție publică a avut loc cu două zile înainte de moartea ei, la Globurile de Aur, potrivit BBC. La momentul morții lui Presley, oficialii locali au spus că primii respondenți au fost trimiși la casa ei din Calabasas, unde au găsit-o în stop cardiac.

Obstrucția apare atunci când intestinul subțire este blocat, uneori ca urmare a cancerului de colon, a medicamentelor sau a aderențelor (țesut cicatricial) care se formează în urma intervențiilor chirurgicale. Unele afecțiuni care inflamează intestinele pot duce, de asemenea, la obstrucții ale intestinului subțire.

În cazul lui Presley, raportul a constatat că aderențele au fost cauzate de o intervenție chirurgicală de slăbire, cunoscută sub denumirea de chirurgie bariatrică, la care a fost supusă în urmă cu câțiva ani.

„Aceasta este o complicație cunoscută pe termen lung a acestui tip de intervenție chirurgicală”, a menționat raportul medicului legist.

Cum Lisa Marie Presley a transformat tragedia personală în speranță

Dr. Angelique Campen, un medic de urgență la Providence Saint Joseph Medical Center din Burbank, California, a declarat că decesele din cauza obstrucțiilor intestinului subțire sunt rare. Pacienții în astfel de cazuri au dureri semnificative și probabil ar fi internați la spital.

Presley, cântăreață și compozitoare, a fost îngropată lângă fiul ei Benjamin Keough, care s-a sinucis în 2020.

După moartea ei, mama ei, Priscilla Presley, a depus o contestație legală cu privire la valabilitatea testamentului. Ea a argumentat că nu cunoștea un amendament din 2016 care a eliminat-o din funcția de administrator care supraveghea averea Lisei Marie.

Amendamentul i-a numit pe Benjamin Keough și pe o fiică, Riley, drept co-administratori. Ambii au fost copiii primului soț al Lisei Marie, Danny Keough. Litigiul juridic a fost soluționat în mai. Detaliile nu au fost niciodată făcute publice.

Născută în 1968, Lisa Marie Presley a călcat pe urmele tatălui ei ca muzician și a lansat trei albume de-a lungul carierei sale.

Ea a fost, de asemenea, binecunoscută pentru patru căsătorii importante, cu::

  • Keough,
  • starul pop Michael Jackson,
  • actorul Nicolas Cage,
  • muzicianul Michael Lockwood.

Lisa Marie Presley a lăsat în urma ei două fiice, gemenele Harper şi Finley, născute pe 7 octombrie 2008.

Citește și: Craiova: Continuă ridicarea autovehiculelor abandonate pe domeniul public

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Se dă în folosință noua secție UPU din Spitalul...

A fost finalizată modernizarea la Unitatea de Primiri Urgențe...

ȘTIRI GdS