15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Orașul New York folosește capre pentru a curăța parcurile de buruieni

(VIDEO) Orașul New York folosește capre pentru a curăța parcurile de buruieni

-

Metropola New York a venit cu o soluție inedită pentru a curăța într-un mod ecologic parcurile. Caprele Charlie, Cowgirl, Mallomar şi Chico au misiunea ca vara aceasta să mănânce buruienile care cresc pe stâncile secţiunii Forever Wild.

Aici este o arie naturală protejată și un refugiu pentru păsări din Riverside Park, situat pe malul râului Hudson în Upper West Side din Manhattan.

Animalele au fost prezentate vineri, la festivalul Goatham, care a avut loc în parcul care urmează să fie ecologizat. Participanții le-au admirat pe rumegătoare ca pe niște vedete rock. Vizitatorii parcului și-au făcut poze cu caprele și au încercat să se apropie de ele.

Misiunea caprelor se va încheia în două luni și jumătate

Marcus Caceres, unul dintre organizatorii evenimentului, a declarat că scopul este ca aceste capre să elimine speciile invazive în următoarele două luni și jumătate.

“Ne este foarte greu să lucrăm în acel spațiu pentru că este foarte accidentat. Sunt mulți copaci doborâți, iederă otrăvitoare și o mulțime de obstacole. Este foarte greu pentru personalul nostru să lucreze acolo (…) Am improvizat și ne-am gândit să obținem un ajutor suplimentar. Am decis să aducem caprele să ne asiste”, a explicat el.

Caceres a subliniat că aceasta este o modalitate foarte ecologică de curățare a zonei. Este evitată utilizarea pesticidelor, plus că animalele sunt și foarte prietenoase. „Caprele sunt foarte sociabile. Ne este chiar greu să le convingem să mănânce. Ele preferă să interacționeze cu cei care trec pe acolo’’, declară Caceres.

Cât despre popularitatea de care se bucură caprele în New York, Caceres susține că animalele au un “fun club” potrivit www.harlemonestop.com.

Cele patru capre fac parte din Green Goat, organizație care oferă o nouă șansă caprelor și oilor care au fost abandonate sau “s-au pensionat”.

Citește și: Caniculă pentru patru zile în România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Se dă în folosință noua secție UPU din Spitalul...

A fost finalizată modernizarea la Unitatea de Primiri Urgențe...

ȘTIRI GdS