16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Continuă căutarea submersibilului Oceangate

(VIDEO) Continuă căutarea submersibilului Oceangate

-

Mister în apele Atlanticului, după ce submersibilul Oceangate a dispărut duminică, având la bord cinci turiști. Submarinul era folosit pentru a le oferi turiştilor posibilitatea de a vedea epava Titanicului. La bord se aflau 5 persoane, printre care şi un miliardar britanic, Hamish Harding, de 59 de ani. Avioane şi nave americane, dar şi canadiene vin în ajutorul eforturilor de căutare. Oficialii spun că submarinul are o capacitate de urgență de oxigen pentru 96 de ore, potrivit BBC.

Echipele de căutare americane şi canadiene sunt într-o cursă contracronometru pentru a găsi submarinul turistic. Contactul cu micul submersibil, unicat în lume, s-a pierdut după aproximativ o oră şi 45 de minute de la plecare.

Operaţiunea de salvare a continuat şi pe timpul nopţii în mijlocul Atlanticului, dar până în prezent nu există niciun indiciu despre submarin. 

„În momentul de faţă, ne concentrăm pe aducerea în zonă a cât mai multor capacităţi”, a declarat într-o conferinţă de presă contraamiralul John Mauger de la Paza de Coastă a SUA.

Avioane militare, un submarin şi geamanduri sonar au fost folosite până acum în căutarea navei.

Epava Titanicului se află la aproximativ 700 km sud de St John’s, Newfoundland, dar misiunea de salvare este condusă din Boston, Massachusetts.

Citește și: Premierul Ciolacu a numit noi consilieri în cadrul Cancelariei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dolj: Minor de 17 ani, la volan fără permis...

Poliţiști din cadrul Secției nr.2 Poliție Rurală Breasta au...

ȘTIRI GdS