15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCasa de vacanţă a Tinei Turner din Elveţia va fi transformată în muzeu

Casa de vacanţă a Tinei Turner din Elveţia va fi transformată în muzeu

Casa de vacanţă a Tinei Turner din Elveţia va fi transformată în muzeu. Soţul artistei, Erwin Bach, plănuieşte să transforme proprietatea într-un muzeu dedicat vieții și operei sale, potrivit www.nzherald.co.nz.

Moșia elvețiană de 76 de milioane de dolari (126 de milioane de dolari) este un refugiu pe malul mării cu 10 clădiri, care are vedere la lacul Zurich. Proprietatea veche de un secol, de 260.000 de metri pătrați din satul Staefa, include:

  • un iaz,
  • un pârâu,
  • o piscină,
  • o punte pentru bărci.

Se află într-un cartier exclusivist în care starul tenisului Roger Federer, în vârstă de 41 de ani, are și el o casă.

Casa a fost achiziţionată de cuplu în 2021 și este situată în satul Staefa. Se află la mai puţin de treizeci de minute de conacul în care locuiau Tina Turner şi soţul ei, în Küsnacht, pe malul lacului Zurich.

Proiect de construire a unui memorial Tina Turner în SUA

În Statele Unite, un proiect de construire a unui memorial Tina Turner a fost lansat şi în oraşul natal al cântăreţei, Brownsville (Tennessee). Aici există deja un muzeu dedicat carierei sale.

Primarul oraşului, Bill Rawls Jr, a anunţat că o statuie a artistei va fi ridicată în Heritage Park, lângă Carver High School. La această şcoală a învăţat Tina Turner în perioada adolescenţei.

„Atunci când Tina a urcat pe scenă, şi-a însuşit scena. Ne dorim ca această statuie să reprezinte această pasiune”, a declarat el pentru TMZ. „Tina a fost o sursă de inspiraţie pentru lume. Ea le-a arătat oamenilor din Brownsville că, indiferent de unde începi, deţii rezultatul poveştii tale”.

Tina Turner a murit pe 25 mai, la vârsta de 83 de ani, în casa ei de lângă Zurich. Artista, care se lupta cu mai multe boli, a murit din cauze naturale, potrivit rapoartelor de analiză. 

Citește și: Premierul Ciucă anunță modificări privind pensiile de serviciu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS