14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCântăreaţa Lidia Buble, condamnată definitiv la un an cu suspendare pentru mituirea a doi poliţişti

Cântăreaţa Lidia Buble, condamnată definitiv la un an cu suspendare pentru mituirea a doi poliţişti

Cântăreaţa Lidia Buble a fost condamnată definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la un an închisoare cu suspendare.

Ea a fost trimisă în judecată de DIICOT pentru că a mituit doi poliţişti de la Rutieră pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest.

CAB a respins ca nefondat apelul depus de procurori, fiind menţinută pedeapsa aplicată de Tribunalul Bucureşti în noiembrie 2022.

Lidia Buble a primit un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, însă magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei. Ei au stabilit un termen de încercare pe o durată de 2 ani.

În această perioadă, Lidia Buble trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii. Cântăreața va munci la Direcția de Asistență Socială Sector 1 pe o perioadă de 90 de zile.

Prietenul cântăreței va fi judecat în dosar separat

În acelaşi dosar, unul dintre poliţiştii care au primit mită de la cântăreaţă, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat:

  • la 3 ani închisoare cu suspendare,
  • interzicerea ocupării funcţiei de agent de poliţie pe durata unui an de zile.
  • de la el a fost confiscată suma de 450 lei, reprezentând mita primită de la Lidia Buble.

În cazul altor doi inculpaţi – o femeie poliţist şi un prieten al Lidiei Buble – instanţa a dispus disjungerea dosarului şi judecarea lor separat.

Procurorii DIICOT au prins-o întâmplător pe Lidia Buble că i-a mituit pe cei doi agenţi de la Rutieră. Ea a cerut sfatul prin telefon unui prieten în legătură cu suma ce urma să o dea poliţiştilor. Amicul ei era vizat de o anchetă privind traficul de droguri, având telefonul pus sub supraveghere.

În noaptea de 15 februarie 2021, Lidia Buble s-a urcat la volan şi s-a deplasat la o benzinărie din apropierea locuinţei pentru a cumpăra o sticlă cu apă. După ce a ieşit de la benzinărie, a fost oprită de o patrulă de poliţie (un bărbat şi o femeie), care i-a solicitat actele.

În acel moment, Lidia Buble vorbea la telefon cu prietenul ei, căruia i-a cerut sfatul cum să negocieze cu poliţiştii. Cântăreața știa că a consumat alcool înainte de a se urca în maşină, respectiv un pahar cu şampanie.

Citește și: O craioveancă a dispărut de la domiciliu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS