10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) George Clooney, Amy Grant, Gladys Knight, U2, printre premianții Kennedy Center Honors

(VIDEO) George Clooney, Amy Grant, Gladys Knight, U2, printre premianții Kennedy Center Honors

-

Actorul George Clooney, cântăreața și compozitoarea Amy Grant, cântăreața Gladys Knight, compozitoarea Tania León și grupul rock U2 au fost sărbătoriți duminică pentru contribuțiile lor la artă la o recepție la Casa Albă și la un spectacol de onoare al Centrului Kennedy.

Evenimentul Kennedy Center, aflat la a 45-a ediție, recunoaște vedetele din muzică, scenă și ecran pentru contribuțiile lor la cultura americană. La o recepție pentru cei cinci premiați la Casa Albă, președintele Joe Biden s-a adresat personal fiecărui artist, lăudându-le talentele individuale și spunând că întruchipează spiritul țării.

Preşedintele Joe Biden şi soţia sa Jill, precum şi vicepreşedinta Kamala Harris şi soţul ei Douglas Emhoff, au fost invitaţi să participe la această seară prestigioasă în marele centru cultural al capitalei americane pe care fostul preşedinte Donald Trump, foarte nepopular în lumea culturii americane, l-a ocolit pe întreg parcursul mandatului său.

Premiaţii au participat anterior la o recepţie privată la Casa Albă, în prezenţa cuplului Biden şi a câtorva invitaţi selectaţi cu atenţie, după o cină organizată sâmbătă seara la Departamentul de Stat, in prezenta şefului diplomaţiei americane Antony Blinken.

Ceremonia a fost difuzată pe toate canalele importante din SUA pe 28 decembrie, potrivit Reuters.

Premii pentru artă

George Clooney, de 61 de ani, şi soţia sa Amal, avocat specializat în apărarea drepturilor omului, au fost o prezenţă mult aşteptată. Starul din „Ocean’s Eleven” şi „Batman şi Robin”, care a regizat şi produs şi mai multe filme, s-a declarat onorat să primească această recunoaştere.”Eu, care am crescut într-un orăşel din Kentucky, nu mi-am imaginat niciodată că voi fi aşezat într-o zi la balconul celor omagiaţi în Centrul Kennedy”, a spus actorul într-un comunicat de presă.”A fi menţionat alături de restul acestor artişti incredibili este o onoare”.

Supranumită „împărăteasa muzicii soul”, Gladys Knight, de 78 de ani, s-a declarat „infinit mişcată”.”Devotamentul Centrului Kennedy pentru artă este de neegalat şi sunt foarte recunoscătoare”, a spus ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„Craiova pe Biciclete”, sâmbătă în Parcul Romanescu

Evenimentul "Craiova pe Biciclete" va avea loc pe 27...

ȘTIRI GdS