8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCântăreţul R. Kelly, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuzuri sexuale

Cântăreţul R. Kelly, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuzuri sexuale

Judecat pentru abuzuri sexuale comise de-a lungul a trei decenii în industria muzicală, cântăreţul american R. Kelly a fost condamnat, miercuri, la 30 de ani de închisoare.

Printre victime s-au numărat și fete minore, potrivit BBC.
În septembrie, un juriu din New York l-a condamnat pe artistul R&B, în vârstă de 55 de ani, pentru abuz sexual. Artistul, al cărui nume real este Robert Sylvester Kelly, din Chicago, a petrecut deja aproape trei ani după gratii.

Câștigător a trei premii Grammy, R. Kelly a fost găsit vinovat de încălcarea legii Mann, care interzice traficul de persoane interstatal în SUA.

Procurorii l-au acuzat pe Kelly de folosirea faimei și averii sale pentru a atrage victime, promițându-le că le ajută cu carierele lor muzicale. Câteva dintre acestea au depus mărturie că erau minore când el le-a abuzat sexual.

Decenii de infracţiuni

Timp de peste 25 de ani, Robert Sylvester Kelly a fost acuzat de pedopornografie, de agresiuni sexuale sau de relaţii cu minori, până la suspiciunea de a fi creat o sectă sexuală în jurul lui. Dar în ciuda acestor acuzaţii şi a unor înţelegeri amiabile, cântăreţul, cunoscut pentru melodiile “I believe I can fly”, “Bump ’N Grind”, “Ignition”, şi-a păstrat o bază solidă de fani şi şi-a continuat turneele în lumea întreagă.

Potrivit procurorilor, artistul şi-a folosit timp de peste un sfert de secol statutul de vedetă pentru a atrage femei şi fete minore pentru sex, demonstrând o „desconsiderare crudă” faţă de victimele sale şi fără a da dovadă de remuşcare.

„Deceniile de infracţiuni ale inculpatului, par într-adevăr să fi fost alimentate de narcisism şi de credinţa că prin talentul său muzical era absolvit de orice necesitate de a-şi conforma comportamentul – indiferent cât de prădător, dăunător, umilitor sau abuziv era pentru alţii – restricţiilor impuse de lege”, au susținut procurorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS