15.2 C
Craiova
luni, 20 septembrie, 2021
Știri de ultima orăMagazinCel mai scump diamant de 101 carate de 12,3 milioane de euro cumpărat cu criptomonde

Cel mai scump diamant de 101 carate de 12,3 milioane de euro cumpărat cu criptomonde

Un diamant de 101 carate a devenit cea mai scumpă bijuterie achiziționată vreodată cu criptomonede, potrivit casei de licitații Sotheby’s, citată de CNN.

Piatra prețioasă în formă de pară s-a vândut pentru echivalentul a 12,3 milioane de dolari, după ce licitatorul a anunțat că acceptă oferte în bitcoin și ethereum, pe lângă formele tradiționale de plată. Sotheby’s nu a dezvăluit care dintre cele două criptomonede a fost folosită.

Diamantul, supranumit „The Key 10138”, a fost trimis unui „colecționar privat anonim”, potrivit unui comunicat de presă.

Piatra este al doilea cel mai mare diamant în formă de pară care a venit vreodată pe piață, potrivit Sotheby’s.

Cumpărături cu criptomonede

Este clasificat ca un diamant de „culoare D”, cel mai înalt grad de acest fel acordat diamantelor albe, ceea ce înseamnă că pare incolor cu ochiul liber și este unul dintre singurele 10 diamante de calitate, cântărind peste 100 de carate, care au apărut vreodată la licitație.

Casele de licitații au început să primească criptomonede pentru articole scumpe. La începutul acestui an, Sotheby’s a oferit o lucrare a lui Banksy cu plata prin bitcoin și ethereum. Lucrarea, care prezintă un bărbat mascat care aruncă un buchet de flori ca un cocktail Molotov, s-a vândut în cele din urmă cu 12,9 milioane de dolari, dar casa de licitații nu a dezvăluit dacă cumpărătorul a folosit o criptomonedă.

În iunie, Christie’s a anunțat, de asemenea, că acceptă bitcoin și ethereum pentru o lucrare fără titlu a lui Keith Haring. Tabloul s-a vândut cu aproape 6 milioane de dolari, deși, din nou, licitatorul nu a dezvăluit metoda de plată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pandemia a scăzut drastic numărul căsătoriilor din Dolj

Pandemia COVID 19 a dat peste cap planurile doljenilor...

ȘTIRI GdS