21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎn pandemie, Sydney restricţionează spectacolul de artificii de Revelion

În pandemie, Sydney restricţionează spectacolul de artificii de Revelion

Spectacolul pirotehnic de Revelion din portul din Sydney se va desfăşura şi anul acesta, însă durata acestuia va fi scurtată la doar câteva minute. Accesul în zonă va fi permis doar persoanelor care au rezervare la restaurantele, cafenelele şi hotelurile din zonă, pentru limitarea răspândirii COVID-19, potrivit Reuters.

Locurile din port cu cea mai bună vizibilitate, râvnite în mod obişnuit de mii de petrecăreţi dornici să urmărească spectacolul tradiţional de artificii de 12 minute, vor fi rezervate doar pentru lucrătorii din domeniul sanitar care au tratat pacienţi COVID-19 şi pompierilor.

Deşi Australia a înregistrat în ultimele săptămâni un total al cazurilor zilnice de COVID-19 format dintr-o singură cifră, premierul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, a declarat că numărul celor prezenţi la eveniment va fi limitat. „Evenimentele de sărbătorire a Revelionului vor fi un simbol al speranţei şi optimismului cu privire la anul viitor”, a declarat Berejiklian reporterilor din Sydney.

„Însă, cu excepţia cazului în care aveţi o rezervare într-un restaurant sau cafenea, vă rog să nu vă aşteptaţi să mergeţi”, a adăugat ea. Persoanele care nu au rezervare nu vor putea avea acces, a precizat Berejiklian.

Australia a înregistrat în total puţin peste 27.600 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 907 de decese, cu mult sub cifrele din alte ţări dezvoltate.

Statul Victoria – epicentrul focarului de COVID-19 din Australia – a anunţat că de zece zile nu a mai fost detectat niciun caz de infectare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS