16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRezultatul împerecherii dintre zebră şi măgar - un zonkey

Rezultatul împerecherii dintre zebră şi măgar – un zonkey

-

O zebră din Parcul Național Chyulu Hills din Kenya a fost găsită recent cu un mânz cu aspect ciudat alături, potrivit CNN.

Avea dungi, dar nu erau întunecate și abia îi acopereau trupul. Când îngrijitorii de la Sheldrick Wildlife Trust, o organizație de salvare și reabilitare a animalelor, au examinat mânzul îndeaproape, au fost încântați să descopere că nu este o zebră până la urmă – ci o zonkey, un hibrid zebră-măgar.

„Lucrând cu animale sălbatice, cineva învață să se aștepte la neașteptat”, a scris grupul de salvare într-un comunicat. „Chiar și cea mai aparentă poveste poate dezvălui amorul dintre o zebră şi un măgar”.

Povestea de amor cu final neaşteptat

Zebra mama, care nu are un nume, a rătăcit şi s-a alăturat unui grup de animale domestice din zonă. Zebra s-a aventurat din parcul național Tsavo East din Kenya, potrivit grupului de salvare. Grupul, care are de obicei grijă de puii de elefanți, rinoceri și uneori de zebrele orfane, a transferat zebra în Parcul Național Chyulu. Deoarece sarcina la o zebră durează 12 luni, echipa a reușit să-și dea seama cum s-a întâmplat totul. În timpul ei cu efectivul de bovine anul trecut, „a făcut cunoștință, evident, cu un măgar amoros”, se arată în comunicat.

„Zoncul combină trupul robust al tatălui măgar și picioarele în dungi ale mamei sale zebre, ceea ce creează o creatură izbitoare”, a spus Sheldrick Wildlife Trust. „Deși altfel ar trebui să ducă o viață normală, zoncul nu va fi capabil să se reproducă cu succes odată ce va ajunge la maturitate.” Zebra și puiul se simt bine în noul lor habitat, care nu este plin de prădători. Au suficientă hrană și apă pentru a-i menține fericiți. Până când vor fi descoperiți de un grup de zebre sălbatice, perechea va continua să se bucure de parc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS