12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFilipine: Sute de răniţi la procesiunea “Iisus cel Negru”

Filipine: Sute de răniţi la procesiunea “Iisus cel Negru”

Cel puțin 251 de persoane au fost rănite în timpul procesiunii lui “Iisus cel Negru”, care a avut loc joi , 9 ianuarie, în Filipine, potrivit biroului de informații publice din Manila.
Se estimează că 3,3 milioane de credincioşi catolici au participat la procesiunea din acest an, care a durat 16 ore.
Statuia a părăsit tribuna Quirino de la Luneta la 4.13 dimineața și s-a întors la biserica Quiapo, la joi, la ora 20.49. Aceasta a fost cea mai rapidă procesiune din 2016, deoarece a avut un nou traseu, potrivit www.rappler.com.

Cu toate acestea, schimbările implementate în acest an i-au privat pe catolici de tradiția lor de a se apropia de Iisus cel Negru.

Într-o postare pe Facebook, Crucea Roșie Filipineză a declarat că echipa sa medicală și voluntarii au asistat 1.051 de persoane. 679 au fost consultate pentru tensiune arterială. Echipa a acordat primul ajutor pentru 291 de pacienți, care au suferit de amețeli, probleme respiratorii, tensiune arterială crescută, entorsă, etc.

De asemenea, organizația a raportat că echipa lor a tratat 26 de pacienți la fața locului care au suferit leziuni minore, în timp ce 14 pacienți au fost transportați la Spitalul din Maynila și la Centrul Medical Memorial Jose Reyes din cauza hipertensiunii arteriale, fracturii, luxației, leșinului și pierderii cunoștinței.

Credincioşii cred că dacă ating sculptura, scapă de boli şi vor fi martorii unor miracole. Numai că procesiunea se transformă de fiecare dată într-o uriaşă busculadă.
Statuia Mântuitorului, în mărime naturală, a fost adusă din Mexic în urmă cu mai bine de patru secole. Barca pe care se afla a luat foc, dar sculptura din lemn a supravieţuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS