23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTina Turner la zi aniversară. Vedeta împlinește 80 de ani

Tina Turner la zi aniversară. Vedeta împlinește 80 de ani

-

Tina Turner (nume real Anna Mae Turner, născută Bullock) s-a născut la 26 noiembrie 1939, în orăşelul Nutbush din statul american Tennessee. Când era adolescentă, mergea deseori să asculte muzică la Club Manhattan din St. Louis, unde într-o seară, l-a cunoscut pe Ike Turner, solistul de la Kings of Rhythm. Atunci viaţa ei s-a schimbat, devenind în scurt timp principala vocalistă a trupei Kings of Rhythm, potrivit site-ului biography.com.

A înregistrat împreună cu Ike piesa ”A Fool In Love”, care a ajuns un hit în topurile din Statele Unite. Ike şi Anna s-au mutat în California, despărţindu-se de Kings of Rhythm, iar Anna şi-a schimbat numele în Tina Turner. Cei doi s-au căsătorit în 1962, în Mexic. Curând, Phil Spector – unul dintre cei mai buni producători ai momentului – i-a propus Tinei să înregistreze piesa ”River Deep, Mountain High”, care a ajuns, în Marea Britanie, pe locul 3 în topurile pop. Succesul aduce noi fani în Europa, dar şi noi prieteni, printre care se numără şi membrii trupei Rolling Stones, care îi invită pe Tina şi Ike Turner să cânte în deschiderea noului lor turneu din toamna acelui an.

A jucat şi-n filme

La 34 de ani, Tina a primit un rol în filmul ”Tommy”, un film muzical rock, după un scenariu scris de trupa The Who, în care Tina interpreta personajul ”Acid Queen”. În iulie 1976, în urma neînţelegerilor repetate, Tina şi Ike se despart.

În vara anului 1981, Tina susţine trei show-uri la Hotel Ritz, unde a fost remarcată de Rod Stewart, care a invitat-o să cânte alături de el piesa ”Hot Legs”. Astfel, Tina Turner nu mai era doar un star al anilor ’60, ci şi unul al anilor ’80.

Apoi cântă în deschiderea celor de la Rolling Stones şi alături de Mick Jagger interpretează piesa ”Honky Tonk Woman”. În decembrie 1983, melodia „Let’s Stay together” se afla pe locul 5 în topurile britanice. Discul ”Private Dancer” a fost înregistrat la Capitol Records în aprilie 1984.

Turnee în toată lumea

Următorul single a fost ”What’s Love Got to Do With It?”, urmat de ”Private Dancer”. Tina Turner a primit apoi propunerea regizorului australian George Miller de a juca în a treia serie a filmului ”Mad Max – Beyond The Thunderdome”, alături de Mel Gibson, iar artista a acceptat. Tot atunci, noul ei single, ”What’s Love Got to Do With It?” ajunge pe locul 1 în topuri.

În 2008, se reîntoarce pe scenă. La 68 de ani, Tina cântă alături de Beyoncé la ediţia cu numărul 50 a Annual Grammy Awards. În acelaşi an, a susţinut un concert în Rusia şi a efectuat un turneu în Kansas, dar a avut un concert şi la Caesar’s Place în Las Vegas, alături de Cher.

În 2008-2009, Tina Tuner a efectuat un grandios turneu în America de Nord şi în Europa. Un an mai târziu, a participat la Swiss Award, unde a primit un trofeu. În 2012, a fost prezentă la Viena, unde a cântat, iar în 2013, s-a recăsătorit cu producătorul muzical german Erwin Bach, mai precizează site-ul biography.com, citat de Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS