6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrei rochii ale Prinţesei Diana, la licitație

Trei rochii ale Prinţesei Diana, la licitație

Trei rochii aparţinând Prinţesei Diana, considerată şi la 22 de ani după moarte o „icoană a modei“, vor fi scoase în curând la licitaţie. Anunţul a fost făcut luni de casa de licitaţii Kerry Taylor.

Cea mai cunoscută şi râvnită dintre cele trei obiecte de îmbrăcăminte este o rochie lungă, devenită cult, pe care Diana a purtat-o la un dineu organizat în 1985, la Casa Albă, de președintele american Ronald Reagan (1981-1989), în onoarea Prințului și Prințesei de Wales.

Rochia de catifea, cu umeri căzuţi, a fost creată de Victor Edelstein, care „a făcut rochii pentru prințesa Diana timp de unsprezece ani“, scrie casa de licitații în descrierea articolului vestimentar. „Prințesa a văzut acest model în studioul lui, pe vişiniu, și a cerut să i se facă una albastru închis“. La memorabilul dineu, ea a accesorizat-o cu un colier din şiraguri de perle, diamante şi safire, şi cu cercei cu diamante şi safire.

Rochia, „dragă prinţesei“

Rochia a devenit faimoasă mai ales pentru că, în seara în care a purtat-o, prinţesa a dansat cu actorul John Travolta pe melodia „You Should be Dancing” din celebrul film „The Saturday Night Fever”.
Potrivit casei de licitații, Diana și-a exprimat „o singură dorință pentru călătoria ei în Statele Unite“: să danseze cu actorul.

Rochia i-a fost „dragă prinţesei“, care a mai purtat-o şi cu alte ocazii, printre care o vizită de stat în Austria. Pe când încă trăia, a cerut ca rochia să fie scoasă la licitație în scopuri caritabile, în beneficiul bolnavilor de SIDA şi cancer.

Se aşteaptă încasări record

Rochia albastru închis, cu umeri căzuţi, este estimată de casa de licitaţii la 250.000-350.000 de lire sterline. Ea a fost vândută anterior cu 222.500 de dolari la o licitație ţinută în 1997 de casa de licitaţii Christie’s.

La licitaţia care va avea loc în decembrie va mai fi vândută o altă rochie de catifea albastră, creată de Katherine Cusack, precum și o rochie mai scurtă, în stil marinar, pe care prințesa „a purtat-o ​​în particular”, potrivit casei de licitaţii.

Prințesa Diana a murit pe 31 august 1997, într-un accident de mașină care a avut loc într-un tunel sub podul Alma din Paris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS