24 C
Craiova
marți, 14 iulie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Trei rochii ale Prinţesei Diana, la licitație

Trei rochii ale Prinţesei Diana, la licitație

Trei rochii aparţinând Prinţesei Diana, considerată şi la 22 de ani după moarte o „icoană a modei“, vor fi scoase în curând la licitaţie. Anunţul a fost făcut luni de casa de licitaţii Kerry Taylor.

Cea mai cunoscută şi râvnită dintre cele trei obiecte de îmbrăcăminte este o rochie lungă, devenită cult, pe care Diana a purtat-o la un dineu organizat în 1985, la Casa Albă, de președintele american Ronald Reagan (1981-1989), în onoarea Prințului și Prințesei de Wales.

Rochia de catifea, cu umeri căzuţi, a fost creată de Victor Edelstein, care „a făcut rochii pentru prințesa Diana timp de unsprezece ani“, scrie casa de licitații în descrierea articolului vestimentar. „Prințesa a văzut acest model în studioul lui, pe vişiniu, și a cerut să i se facă una albastru închis“. La memorabilul dineu, ea a accesorizat-o cu un colier din şiraguri de perle, diamante şi safire, şi cu cercei cu diamante şi safire.

Rochia, „dragă prinţesei“

Rochia a devenit faimoasă mai ales pentru că, în seara în care a purtat-o, prinţesa a dansat cu actorul John Travolta pe melodia „You Should be Dancing” din celebrul film „The Saturday Night Fever”.
Potrivit casei de licitații, Diana și-a exprimat „o singură dorință pentru călătoria ei în Statele Unite“: să danseze cu actorul.

Rochia i-a fost „dragă prinţesei“, care a mai purtat-o şi cu alte ocazii, printre care o vizită de stat în Austria. Pe când încă trăia, a cerut ca rochia să fie scoasă la licitație în scopuri caritabile, în beneficiul bolnavilor de SIDA şi cancer.

Se aşteaptă încasări record

Rochia albastru închis, cu umeri căzuţi, este estimată de casa de licitaţii la 250.000-350.000 de lire sterline. Ea a fost vândută anterior cu 222.500 de dolari la o licitație ţinută în 1997 de casa de licitaţii Christie’s.

La licitaţia care va avea loc în decembrie va mai fi vândută o altă rochie de catifea albastră, creată de Katherine Cusack, precum și o rochie mai scurtă, în stil marinar, pe care prințesa „a purtat-o ​​în particular”, potrivit casei de licitaţii.

Prințesa Diana a murit pe 31 august 1997, într-un accident de mașină care a avut loc într-un tunel sub podul Alma din Paris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:05:39

Iohannis: PSD va fi vinovat de morții de...

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că...

ȘTIRI GdS

Marcel Ciolacu pentru Klaus Iohannis: Nu vom ceda șantajului!

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, îl acuză marți pe președintele Iohannis că șantajează Parlamentul, după ce șeful statului a acuzat la rândul lui...
00:05:39

Iohannis: PSD va fi vinovat de morții de...

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că PSD "tergiversează" legea carantinării şi izolării şi a făcut apel la parlamentari să finalizeze discuţiile...

Liga 3 / Florin Spânu: Cu toţii suntem nerăbdători...

CSO Filiaşi îşi reia activitatea miercuri dimineaţă

Dolj: Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului Dolj, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate,...

Sumele alocate presei pentru campania de informare despre coronavirus...

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, ordonanţele de urgenţă ale Guvernului privind organizarea şi desfăşurarea unor campanii de informare publică în contextul situaţiei...

Noi orientări privind competențele digitale

Comisia Europeană a lansat, ieri, noi orientări pentru a sprijini cadrele didactice, angajatorii și agenții de recrutare în misiunea acestora de a...