16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinJulie Andrews a primit premiul "Leul de Aur"

Julie Andrews a primit premiul „Leul de Aur”

Legendara actriță, Julie Andrews a fost sărbătorită la festivalul de film de la Veneția. Cea pe care mulți dintre noi o știm ca Mary Poppins a primit „Leul de Aur” pentru întreaga activitate.

Julie Andrews are acum 83 de ani și continuă să joace chiar dacă nu în fața camerelor de filmat. A dat viață unor personaje de desen animat din „Shrek” sau „Sunt un mic ticălos”, potrivit farmweek.com.

După o carieră de succes pe Broadway, începută în anii ’50, debutul în cinematografie îl face în filmul lui Walt Disney, „Mary Poppins”. Rolul celebrei guvernante i-a adus un Oscar, singurul acordat până în acest moment unei actrițe în rol principal, într-un film realizat de Disney.

Un an mai târziu, în 1965, Andrews dă o nouă lovitură cu rolul din „Sunetul Muzicii”. Timbrul său vocal, eleganţa și stilul i-au asigurat actrițeibritanice un loc în istoria cinematografiei mondiale. Deși în urmă cu 22 de ani din cauza unei operații pe corzile vocale nu a mai putut cânta, Julie Andrews a reușit să depășească acest impas reinventându-se ca actriță. Scrie cărți pentru copii și este implicată în mai multe opere de caritate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS