14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrăjitura cu nucă, cremă de vanilie şi lămâie

Prăjitura cu nucă, cremă de vanilie şi lămâie

Ingrediente
Nucile caramelizate: 200 g de nucă prajită, 10 linguri de zahăr.

Blat:

  • 500 g nucă, migdale şi alune prajite( sau o puteţi face numai cu nucă)
  • 16 albuşuri de ou
  • 32 linguri de zahăr (nu cu vârf)
  • 2 esenţe de rom
  • zeama de la 1 lămâie
  • extract de vanilie, un praf de sare


Crema:

  • 500 g unt
  • 16 galbenusuri de ou
  • 350 g de zahar
  • 800 ml lapte rece
  • 8 linguri făină
  • zeama de la 3 lămâi
  • coaja de la 2 lămăi mari
  • extract de vanilie( sau esenta)

Mod de preparare

Nuca, alunele şi migdalele se pun în tava cu pergament. Se coc 15 min la 200 de grade sau în funcţie de cuptor. Se mărunţeşte nuca la blender.
Se caramelizează zahărul si se pun nucile. Când s-a răcit se dau prin blender.
Se bat albuşurile cu un praf de sare. Apoi se pune zahărul, esenţa de rom, vanilia şi zeama de lămâie.
În compoziţie se pune nuca, alunele si migdalele prăjite şi mărunţite. Se împarte în 3 părţi egale compoziţia. Se coc trei foi pe hârtie de pergament 20 de minute la 180 de grade.
Fiecare foaie o aşezăm cu tot cu pergament pe un prosopel ud de bucătărie, astfel se desprinde uşor.

Crema:

Laptele se încălzeşte uşor pe foc şi adăugăm vanilia.
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, apoi din cantitatea de lapte vom pune peste ele 100 ml şi apoi făina lingură cu lingură.
Turnăm în fir subţire peste laptele din vasul de pe foc şi amestecăm continuu până crema se leagă bine şi se îngroaşă. Oprim focul. Se răceşte crema. Se pune coaja şi zeama de lămâie și untul, apoi crema de vanilie răcită bine. Punem prima foaie în tavă se pune crema şi apoi succesiv crema și foile. Ultimul strat este de cremă. Deasupra vom pune restul de nucă caramelizată. Se dă la rece până a doua zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS