11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCornuri de casă cu unt şi brânză

Cornuri de casă cu unt şi brânză


Ingrediente

  • 500 g brânză proaspată sau urdă
  • 100 ml lapte
  • 1 pliculet de drojdie uscata (7 g) sau 25 g de drojdie proaspata
  • 100 g de parmezan ras sau alta brânză uscată
  • 1 ou
  • 2 linguriţe de sare fina
  • 500 g de făină
  • 3 linguri de ulei
  • 50 g unt topit, pentru uns aluatul
    -1 ou pentru uns deasupra
  • seminţe

Mod de preparare

Făina se cerne într-un vas şi se amestecă împreună cu drojdia uscată. Se adaugă laptele, brânza proaspată, parmezanul, oul, laptele şi sarea şi se frământă uşor.
Se adaugă treptat uleiul şi se frământă. Aluatul va fi potrivit de moale şi uşor lipicios de la brânză. Se lasă la dospit, la cald, timp de o oră. Se rupe aluatul în 12-20 de bucăţi şi se fac bile. Fiecare bilă se intinde pe masă, se unge cu unt topit.
Se face o tăietură într-o parte (raza cercului, sau jumătate de diametru), apoi se rulează ca un boboc de trandafir.
Se aşază cornurile în tava tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la dospit 20 de minute. Se ung cu ou şi se presară cu seminţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS