17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinŞtrudel cu vişine şi zmeură

Ştrudel cu vişine şi zmeură

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 200 g unt rece
  • 100 g sana
  • 2 oua
  • 3 linguri îndulcitor pudră
  • 450-500 g făină
  • un praf de sare, 2 linguriţe vanilie

Pentru umplutură:

  • 500 g vişine
  • 300 g zmeură
  • 5 linguri îndulcitor pudră,
  • 1 plic îndulcitor cu vanilie
  • 3 linguri amidon

Mod de preparare

Vişinele spălate, le curăţaţi de codiţe, scoateţi sâmburii. Zmeura o spălaţi uşor şi o lăsaţi puţin la scurs într-o sită. Puneţi vişinele cu îndulcitorul într-o cratiţă si le transferaţi pe foc. Le lăsaţi să fiarbă 4-5 minute la foc potrivit. Adăugaţi zmeura, amestecaţi.
Dizolvaţi amidonul cu 5-6 linguri de apa rece, îl turnaţi peste fructe. Adăugaţi îndulcitorul cu vanilie, amestecaţi continuu până se îngroaşă umplutura. O daţi deoparte şi o lăsaţi să se racească.

Într-un vas puneţi untul rece tăiat cuburi, ouăle şi sana. Le amestecaţi puţin, apoi adăugaţi sarea, îndulcitorul şi vanilia. Făina cernută o încorporaţi treptat şi frământaţi până aluatul devine omogen şi nelipicios.
Îl înveliţi în folie alimentară şi îl daţi la frigider 30-40 de minute.
După acest timp, îl scoateţi de la rece şi îl împărţiţi în 3 bucăţi.
Umplutura se împarte tot în 3.
Se întinde aluatul şi se pune umplutura, apoi rulaţi usor, iar lateralele le băgaţi în interior.
Se pun cele trei ştrudele pe o tavă cu hârtie de copt, după ce cu o pensulă s-a îndepartat făina de pe ele.
Se bagă la cuptor, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute, până se rumenesc frumos ştrudelele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS