10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSarmale moldovenești

Sarmale moldovenești

Ingrediente:

400 g de carne de porc tocată
300 g de carne de vită tocată
2 cepe
2 pumni de orez
3 linguri de bulion de roşii
1 legatură de mărar
1,5 kg de varză murată
suc de rosii
piper macinat
cimbru uscat
200 gr costiță afumată.

Mod de prepare

Se curăță ceapa și se toacă mărunt, după care se pune la călit în putin ulei, la foc mic și într-un vas acoperit, până când devine sticloasă.

Se adaugă orezul ce a fost trecut printr-un jet de apă rece și 1 lingură de bulion.
Se lasă la foc mic 2 minute, amestecând mereu.
Se adaugă o lingură de bulion și se mai lasă pe foc 2 minute. Într-un castron se pune carnea, cu ceapa și orezul cu bulion călite, piper măcinat, mărarul tocat mărunt și sare după gust. Se amestecă bine. Se aleg foile de varză și se fac sărmăluțele.
Se pun într-o cratiță, una lângă alta, în formă circulară.

Pe fundul cratțtei se pun 2-3 frunze întregi de varză. După un strat de sarmale se pune suc de roșii și câteva bucăți de afumătură.Se continuă până când se termină. Deasupra ultimului strat de sarmale se pune un strat de 1 cm de varză tocată mărunt, suc de roșii și cimbrul uscat. Se completează cu apă și se fierb la foc mic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS