6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareRețetă dietetică pentru masa de Crăciun

Rețetă dietetică pentru masa de Crăciun

Sarmale cu orez sălbatic

La fel de delicioase, dar cu mai puține calorii, aceste sărmăluțe îți vor permite să-ți compui un meniu tradițional de Sărbători, fără a-ți compromite eforturile depuse până acum pentru a te menține în formă, potrivit slabsaugras.ro

Ingrediente necesare: un piept de pui fără piele, 4 linguri de orez sălbatic, 2 ardei capia, o țelină mică, o jumătate de cartof roșu, două albușuri, sare, piper și alte mirodenii (amestec special creat pentru sarmale), foi de varză murată.

Mod de preparare:

  1. Pune într-un robot de bucătărie carnea tăiată cubulețe, ardeii, cartoful dulce curățat, țelină și mirodeniile. Mixează bine ingredientele, apoi adaugă în compoziție albușurile și orezul înmuiat bine în prealabil. Amestecă bine totul și potrivește de sare și piper.
  2. Pregătește foile de varză murată, pe care e bine să le pui la desarat cu câteva ore înainte. Împăturește sarmale de mărime medie și așază-le într-o oală de ceramică, presărând printre ele foi de dafin, boabe de piper, boia dulce și o lingură de ulei de măsline.
  3. Acoperă sarmalele cu suc de roșii îndoit cu apă și da-le la cuptor să fiarbă la foc domol timp de mai multe ore.
  4. Sarmalele se pun pe farfurie acompaniate de mămăliguță și o lingură de iaurt grecesc în loc de smântână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS