11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCasa si gradinaCojile de banane fac minuni în grădină

Cojile de banane fac minuni în grădină

Coaja de banană poate fi folosită ca îngrășământ pentr tomate, castraveți și flori.

Coaja de banană poate fi utilizată pentru a fertiliza castraveții și roșiile, dar și florile din ghiveci. Poate fi folosită în formă proaspătă, ca mulci, ca infuzie sau compost.

Bogată în nutrienți și minerale, coaja de banane favorizează creșterea plantelor. Se poate îngropa direct la câțiva centimetri în jurul rădăcinilor sau se poate fabrica un îngrășământ lichid lăsând coaja la macerat timp de câteva zile într-o găleată cu apă, pe care apoi o strecurați. 

Aplicați coaja de banane în timpul plantării răsadurilor

Banane
Banane

Cojile proaspete de banane se recomandă să se adauge la fundul vaselor atunci când se decupează răsadurile de roșii. Înainte, trebuie tăiate. Se pot folosi și pentru răsadurile adulte, roșii plantate pe paturi, precum și pentru castraveți. În decurs de 2 săptămâni, deșeurile de banane din sol vor fi descompuse, iar produsele degradării lor vor umple pământul cu substanțe nutritive și vor îmbunătăți permeabilitatea la apă și aer.

Mulci din coji de banană

Cojile uscate și mărunțite de banane servesc ca un agent de mulcire excelent. Desigur, cu o grădină masivă de cultivare a roșiilor și a castraveților, este aproape imposibil să faceți acest lucru, dar este destul de posibil să se adune material pentru o seră mică în timpul sezonului.

“Banana” perfuzie pentru pansamente de rădăcină

Cea mai eficientă este utilizarea infuziunii cu coajă de banane atunci când culturile de castraveți și roșiile cresc în sere. Dar plantele de pe paturile din teren deschis cu recunoștință vor răspunde la udarea cu soluție nutritivă, în special răsaduri tinere proaspăt plantate.

Banana poate fi folosit ca îngrășământ
Banana poate fi folosit ca îngrășământ

Infuzia pentru udarea de roșii și castraveți se poate prepara folosind:

  1. Coaja proaspătă. Trei coji de banane decojite se pun într-o sticlă de 3 l și se toarnă apă la temperatura camerei. Lăsați-o timp de 3 zile. Se diluează soluția cu apă într-un raport de 1: 1 și se udă plantele sub rădăcină.
  2. Coaja de banane uscate. Într-un 1 litru de apă, puneți 4 coaji, le lăsați câteva zile, apoi, diluați.

Coji de banane, împreună cu restul deșeurilor de bucătărie, sunt de obicei folosite atunci când se pune o grămadă de compost. Dacă se dorește se poate face compost doar din coji de banane, fără a se adăuga alte deșeuri.

Cojile de banană, îngrășăminte pentru plantele de cameră

Îngrășământ pentru plante
Îngrășământ pentru plante

Cojile de banană reprezintă unul dintre cele mai eficiente îngrășăminte pentru plantele de cameră. Din ele se face o soluție capabilă să facă minuni chiar și cu cele mai slabe și bolnăvicioase plante.

Bananele conțin mulți nutrienți, care întăresc rădăcinile plantelor de cameră și de grădină, înviorează răsadurile și contribuie la creșterea activă și înflorirea vegetalelor dumneavoastră preferate.

Acoperiți cojile de banană cu apă și lăsați-le să se infuzeze pe parcursul a 24 ore. Soluția rezultată o diluați cu cinci părți de apă, apoi, udați florile.

Îngrășământ din pulpă de banane

Trebuie să menționăm că și pulpa de banană reprezintă un îngrășământ foarte eficient. Pisați o banană cu furculița și amestecați-o cu jumătate de pahar de apă. Dacă trebuie să ajutați urgent o plantă muribundă, acest remediu o va revigora foarte repede.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS