13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoSe deschide salonul auto internaţional de la Geneva

Se deschide salonul auto internaţional de la Geneva

Astăzi, la Geneva, începe unul dintre cele mai aşteptate evenimente mondiale de profil dedicate industriei auto. Salonul auto internaţional de la Geneva reuneşte importanţi producători de autoturisme din lume, dar şi companii conexe acestei importante industrii a economiei mondiale, potrivit genevamotorshow.com.

Ediţia din acest an reuneşte doar opt producători auto, dintre care doar doi reprezintă industria auto a continentului european, respectiv Renault şi Dacia. Ceilalţi producători auto care participă cu showroom dedicat la acest mare eveniment al industriei sunt:

  • BYD,
  • Isuzu,
  • Lucid,
  • MG Motor,
  • Microlino,
  • Pininfarina, conform motor1.com.

Niciunul dintre producătorii niponi de autoturisme nu participă la ediţia din 2024 a târgului care se încheie pe 3 martie.

Industria auto trece prin transformări profunde spre îmbrăţişarea vehiculelor electrice şi autonome. Această scădere a numărului producătorilor auto în ce priveşte participarea la Salonul auto de la Geneva este reflectată de creşterea costurilor dedicate acestei participări, de organizarea altor evenimente regionale specifice, de adoptarea modalităţilor de promovare prin intermediul platformelor digitale care permit promovarea în mediul online a noilor modele produse de producătorii de autovehicule, fiind vorba despre o influenţă uriaşă a mediului digital asupra canalelor de comunicare şi promovare a industriei auto, scrie motor1.com.

Salonul auto de la Geneva organizează de asemenea un eveniment similar anual în Qatar. Anul trecut a fost organizat în perioada 5-14 octombrie la Doha şi a reunit peste 30 de producători auto.

Această ediţie a salonului este prima, în ultimii cinci ani, organizată fizic după pandemia cu noul coronavirus care forţase organizatorii să anuleze ediţia din 2020 cu doar câteva zile înaintea debutului. Producătorii de autovehicule Dacia, Renault şi MG aduc, cu acest prilej, la Geneva, noi propuneri pentru piaţa auto.

Citește și: (VIDEO) Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS