10.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 aprilie, 2023
Știri de ultima orăActualitateTesla a redus prețurile mașinilor cu până la 20%

Tesla a redus prețurile mașinilor cu până la 20%

Tesla a redus preţurile vehiculelor sale electrice la nivel global cu până la 20%, extinzând un efort de ieftinire a produselor sale şi provocându-i pe rivalii săi, după ce a ratat să atingă estimările Bursei de pe Wall Street referitoare la livrările din 2022, relatează Reuters.

Măsura marchează o inversare faţă de strategia producătorului auto din ultimii doi ani, când comenzile de vehicule noi au depăşit oferta. CEO-ul Elon Musk a avertizat anterior că perspectiva recesiunii şi a ratelor dobânzilor mai mari înseamnă că Tesla ar putea reduce preţurile pentru a susţine creşterea în detrimentul profitului.

Musk a recunoscut anul trecut că preţurile au devenit ”îngrozitor de ridicate” şi ar putea afecta cererea.

Acţiunile Tesla au scăzut vineri cu 2,6%, după cel mai prost an al acţiunilor de la înfiinţare, din cauza problemelor de livrare şi a concurenţei în creştere.

Reduceri de prețuri pe mai multe continente

Tesla a redust preţurile în Statele Unite, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, în urma unei serii de reduceri săptămâna trecută în Asia, ceea ce analiştii au văzut ca o şansă clară pentru rivalii mai mici, care au pierdut numerar, şi pentru producătorii de automobile tradiţionali, care au intensificat în mod agresiv electrivicarea producţiei de vehicule.

”Concurenţa vine şi ei răspund cu reduceri de preţ”, a spus Thomas Hayes, preşedinte şi membru director al Great Hill Capital. Reducerile pot face ca maşinile electrice să fie accesibile persoanelor care anterior au fost scoase de pe piaţă.

Cumpărătorii din SUA şi Franţa ar putea profita atât de reducerile, cât şi de creditele fiscale federale disponibile pentru anumite achiziţii de vehicule electrice.

Reducerile de preţ în SUA pentru cele mai vândute produse Tesla, sedanul Model 3 şi SUV-ul crossover Model Y, sunt între 6% şi 20%, au arătat calculele Reuters. Modelul Y de bază costă acum 52.990 de dolari, în scădere de la 65.990 de dolari.

Aceste reduceri sunt înaintea unui credit fiscal federal de 7.500 de dolari care a intrat în vigoare pentru multe vehicule electrice la 1 ianuarie, care ar putea aduce reduceri de peste 30%. De asemenea, Tesla a redus preţurile pentru SUV-ul său crossover de lux Model X şi sedanul Model S în Statele Unite.

Cât costă Tesla în Europa

În Germania, Tesla a redus preţurile cu aproximativ 1% până la aproape 17% pentru Model 3 şi Model Y. Cel mai bine vândut Model Y va costa acum 44.890 de euro (48.499 dolari), în scădere cu 9.100 de euro.

De asemenea, compania a redus preţurile în Austria, Elveţia şi Franţa.

În Franţa, clienţii care cumpără Model 3 cu 44.990 de euro vor primi acum o reducere suplimentară printr-o subvenţie guvernamentală de 5.000 de euro pentru o schemă de vehicule electrice cu un prag de 47.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS