26.2 C
Craiova
vineri, 30 septembrie, 2022
Știri de ultima orăMagazinAutoBMW vrea abonament pentru încălzire în scaune 

BMW vrea abonament pentru încălzire în scaune 

Producătorul german de automobile Bayerische Motoren Werke AG (BMW) anunță că pe noile modele va exista un abonament lunar pentru funcția de încălzire în scaune, relatează Biziday. Acesta va costa 18 dolari pe lună, 180 de dolari pe an sau 300 de dolari pentru trei ani, iar pentru a debloca permanent opțiunea, șoferii trebuie să plătească 415 dolari.

Abonamentul este promovat în magazinele digitale din Marea Britanie, Germania, Noua Zeelandă și Africa de Sud.

Publicația de specialitate The Verge scrie că nu este clar când a introdus BMW acest tip de abonament lunar sau în ce alte țări se aplică. Verge amintește că din 2020 constructorul bavarez explorează piața microtranzacțiilor pentru caracteristici de ultimă generație, practică pe care nu o popularizează, dar care la acel moment a atras reacții negative.

Constructorii auto obișnuiesc să limiteze capacitatea unui autoturism prin componentele din care acesta este asamblat, mai degrabă decât prin softuri.

Business Insider transmite că BMW a introdus această metodă de plată lunară și pentru alte opțiuni, precum volan încălzit (între 10 și 12 dolari pe lună), faza lungă automată a farurilor (12 dolari pe lună) și pilot automat adaptiv (cruise control) cu centrare pe bandă – 42 de dolari pe lună.

Practica este folosită și de alți mari producători auto, printre care Lexus, Toyota și Subaru, care permit șoferilor să pornească sau să oprească mașinile prin intermediul unei aplicații, contra cost.

Tesla, considerată una dintre companiile inițiatoare în domeniul sistemelor software de ultimă generație pentru autovehicule, pune la dispoziția șoferilor cel mai avansat sistem de asistență al companiei pentru 199 de dolari pe lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS