24 C
Craiova
marți, 5 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăMagazinAuto(VIDEO) În pași de dans, Musk a livrat primele mașini Tesla produse în Germania

(VIDEO) În pași de dans, Musk a livrat primele mașini Tesla produse în Germania

-

Pe un fond muzical puternic, 30 de clienți și familiile lor și-au văzut pentru prima dată noile lor vehicule strălucitoare Tesla printr-un tunel sclipitor, iluminat cu neon.

Șeful executivului Tesla, Elon Musk, a dansat și a glumit cu audiența prezentă la lansarea mașinilor electrice produse în Germania.
”Este o zi grozavă pentru fabrică”, a spus Musk, înainte de a saluta lansarea drept ”un alt pas în direcţia unui viitor durabil”, potrivit Reuters.

CEO-ul Tesla a reînviat amintirile despre lansarea fabricii companiei din Shanghai, în ianuarie 2020, unde a arătat şi câteva dintre mişcările sale de dans.

Musk este aşteptat să inaugureze şi noua fabrică Giga Berlin (sau Gigafactory Berlin-Brandenburg), care se află în Grünheide, un oraş carbonifer din Brandenburg, Germania, la distanţă de navetă faţă de capitală.

Nu toată lumea este în favoarea Giga Berlin. Câţiva protestatari s-au adunat în faţa clădirii marţi, pentru a-şi exprima îngrijorările, potrivit Reuters.

Ei sunt îngrijoraţi că fabrica va folosi prea multă apă şi sunt nemulţumiţi de numărul de copaci care au fost sacrificaţi pentru a o construi.

Tesla anticipează că fabrica din Berlin va produce până la 500.000 de vehicule anual.

Cererea de vehicule electrice rămâne foarte mare în Europa

Publicaţia Auto Motor Und Sport din Germania a relatat că fabrica Tesla vizează o producţie de 2.000 de vehicule în primele săptămâni de producţie în serie.

Troy Teslike, un cercetător independent Tesla, a postat pe Twitter că firma speră apoi ca producţia de vehicule să atingă 1.000 de unităţi pe săptămână, în şase săptămâni de la începerea producţiei comerciale, şi apoi 5.000 de unităţi pe săptămână până la sfârşitul anului 2022.

Producătorul de vehicule electrice din SUA a avut dificultăţi să ţină pasul cu cererea şi se pare că există întârzieri mari pentru modelele Y şi anumite modele 3 în diferite părţi ale lumii.

Săptămâna trecută, Tesla a fost nevoită să închidă temporar producţia la fabrica sa din Shanghai, din cauza reapariţiei cazurilor de Covid-19 în China.

În ultimele trimestre, Tesla a exportat maşini din China către clienţii din Europa. Cererea de vehicule electrice rămâne foarte mare în Europa, iar acum Tesla se poate baza pe o anumită producţie de pe continent, nu numai pe exporturile din China.
Cancelarul german Olaf Scholz, care a participat și el la eveniment, a lăudat „gigafabrica” drept viitorul industriei auto.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS